Italská kuchyně není jen o těstovinách. Co všechno vám může nabídnout?
Pravá italská kuchyně je charakteristická tím, že je zdravá, jednoduchá na přípravu a využívá především čerstvé suroviny. Italové jsou považovaní za milovníky jídla a velmi rádi si jej vychutnávají. Umí bravurně připravovat nejrůznější suroviny a dali nám také slavné šunky, sýry a vína, u kterých se nám tají dech.
Typická italská kuchyně
Čím je typická italská kuchyně? Italové umí perfektně upravovat:
- těstoviny (bolognese, carbonara, lasagne, aglio olio e pepperoncino,... ),
- zeleninu na milion způsobů (pečená, grilovaná, ...),
- různé druhy masa a ryb včetně mořských plodů,
- pizzu (margherita, quattro formaggi, s prosciuttem, ...),
- polévky (minestrone, rajčatová, cuketová, špenátová, ...),
- krémové risotto (rajčatové, hříbkové, lanýžové, zeleninové, smetanové, ...),
- sladké dezerty (tiramisu, panna cotta, ..),
- saláty (caprese, caponata, panzanella, ...),
- zmrzliny (smetanová, čokoládová, pistáciová, stracciatella, ...).
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo na svatbě královny Viktorie? Jehněčí kotlety s lanýžovou omáčkou nebo ryba s omáčkou z humra i pečené sluky
Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením