Den špaget
Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Spaghetti aglio olio e pepperoncino jsou špagety s česnekem, papričkami, petrželkou a olivovým olejem, posypané parmezánem. Honosný název patří výbornému a jednoduchému italskému jídlu, jehož příprava trvá přesně tak dlouho, než se uvaří těstoviny.
Jedná se o kvalitní těstoviny, které se musí vařit al dente, což znamená "na skus". Jak dlouho se vaří těstoviny - to zjistíte na jejich obalu. Po uvaření musí být sice tužší, aby se daly lehce skousnout, ale nikoliv tvrdé jako sláma. Rozvařené těstoviny vyhoďte.
Kalendář Celý kalendář
Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají mnoho podob. Hodí se k nim jednoduché omáčky jako je pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou.… Více o významném dni
Dejte vařit těstoviny do většího množství osolené vody.
Rozehřejte na pánvi olivový olej a vložte do něj pokrájený česnek, který krátce osmahnete. Přidejte papričky a petrželku, prohoďte a když se vše rozvoní, přimíchejte uvařené okapané špagety. Můžete hned servírovat, na ještě horké špagety nasypte parmezán.
Labužníci si do pánve s česnekem přidají nasekané ančovičky nebo kousky sušených rajčat. Množství papriček si také určí každý sám - někdo to radši hodně pálivé. Možná vám pomůže i náš video-recept:
Komentáře