Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit Spaghetti aglio olio e pepperoncino? Naučíme vás rychlé, výborné a jednoduché italské jídlo
Zdroj: Freepik

Spaghetti aglio olio e pepperoncino jsou špagety s česnekem, papričkami, petrželkou a olivovým olejem, posypané parmezánem. Honosný název patří výbornému a jednoduchému italskému jídlu, jehož příprava trvá přesně tak dlouho, než se uvaří těstoviny.

Jedná se o kvalitní těstoviny, které se musí vařit al dente, což znamená "na skus". Jak dlouho se vaří těstoviny - to zjistíte na jejich obalu. Po uvaření musí být sice tužší, aby se daly lehce skousnout, ale nikoliv tvrdé jako sláma. Rozvařené těstoviny vyhoďte.

Kalendář Celý kalendář

Příprava špaget aglio e olio

Dejte vařit těstoviny do většího množství osolené vody.

  1. Oloupejte 8–10 stroužků česneku a nakrájejte na tenké plátky. Velké stroužky před krájením překrojte.
  2. Opatrně rozkrojte 3–4 papričky (čerstvé i sušené) a nožem vyškrábněte semínka. Pak papričky nasekejte na malé kousíčky.
  3. Svazek hladkolisté petrželky nasekejte najemno a pokud možno ji předem nemyjte, aby nebyla plná vody a neprskala.
  4. Nastrouhejte do misky sýr parmezán nebo nějaký kvalitní italský sýr.

Příprava špaget aglio olio e pepperoncino

Rozehřejte na pánvi olivový olej a vložte do něj pokrájený česnek, který krátce osmahnete. Přidejte papričky a petrželku, prohoďte a když se vše rozvoní, přimíchejte uvařené okapané špagety. Můžete hned servírovat, na ještě horké špagety nasypte parmezán.

Labužníci si do pánve s česnekem přidají nasekané ančovičky nebo kousky sušených rajčat. Množství papriček si také určí každý sám - někdo to radši hodně pálivé. Možná vám pomůže i náš video-recept:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky