Dip, speciální omáčka sloužící k namáčení kousků jídla, pozvedne každou oslavu
Pečené brambory, grilovaný steak nebo zelenina, to vše potřebuje dip, aby chuť pokrmu byla o poznání lepší. Kouzlo chutného dipu spočívá pouze ve správném výběru vhodných ingrediencí, které hlavní pokrm pozvednou.
Dip je speciální omáčka, do které se během jídla namáčí různé druhy pokrmů. Nejčastěji se podává ke grilované zelenině, čerstvé zelenině, steakům, chipsům, sýrům atd. Záleží na každém, jakou hustotu a složení dipu si připraví. Škála dipů je široká.
Mohlo by vás zajímat
Jak si připravit domácí dip
Příprava dipů vám nezabere více jak 15 minut času a výsledek bude vždy výtečný.
- Kouzlit se dá již se samotným základem, který může být tvořen z majonézy, zakysané smetany, kečupu, hořčice a dalších různých ingrediencí.
- Poté již postačí přidat kousek nastrouhané zeleniny, bylinek či koření a dip je hotový. Záleží pouze na vás a vašich chutích.
- Mezi nejoblíbenější dipy patří česnekový, bylinkový nebo avokádový.
Oblíbený česnekový dip v několika krocích
Mezi velmi chutné dipy zaručeně patří ten česnekový. Výtečně se hodí nejenom ke grilovanému masu, ale skvěle doplní i brambory pečené v celku. Na jeho přípravu budete potřebovat opravdu jenom pár minut.
- Do misky dejte kelímek zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), tu smíchejte se dvěma lžícemi majonézy.
- Přidejte 2–3 stroužky rozmačkaného česneku. Množství česneku volte podle své chuti a jeho pálivosti. Osolte, opepřete a máte hotovo.
- TIP: Pokud budete chtít dip vylepšit, nasekejte si do něj směs různých bylinek. Vedle nešlápnete s petrželkou, pažitkou či bazalkou.
Vyzkoušet můžete i dip z bílých fazolí, který má příjemně hustou konzistenci a nezaměnitelnou chuť.
Připravujete si rádi na pohoštění s přáteli různé dipy? Podělte se s námi o své oblíbené recepty v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Nejslavnější světové dipy: Jak udělat guacamole a co opravdu patří do hummusu?
Komentáře