Jak se připravuje domácí šunková pěna. Báječně chutná na chlebíčkách i jednohubkách
Potřebujete jen tři ingredience a lahodná jemná pěna z vyšlehané šunky je během chvilky na světě. Šunková pěna je ideální pro rodinné oslavy či posezení s přáteli. Natřená na pečivu a ozdobená zelenými bylinkami bude ozdobou každého stolu.
Na tuto pěnu nám postačí pouze 3 suroviny a to především kvalitní šunka, dále klasické máslo a smetana. Zdobícím kornoutem nanesená na jednohubkách bude vypadat dokonale a zpestří tak slavnostní stůl nebo také večerní pohoštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit šunkovou pěnu
-
Máslo vytáhneme z lednice, aby změklo na pokojovou teplotu. Šunku pokrájíme najemno.
-
Do mixovací nádoby vložíme šunku, přidáme máslo a smetanu ke šlehání.
-
Umixujeme vše do jemné pěny. Během mixování stíráme suroviny ze stěn nádoby, aby v pěně nezůstávaly hrubé kusy.
-
Teprve po rozmixování případně dosolíme, a ještě jednou krátce promixujeme. Pěnu nejlépe ihned podáváme.
Na pohoštění pro přátele můžete krom šunkové pěny připravit také šlehanou sýrovou pomazánku ochucenou česnekem. Jaké pomazánky připravujete pro vaši rodinu? Napište nám další inspiraci do komentáře. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Komentáře