Jak správně krájet chleba? Poradíme, jakým nožem vám to půjde jako po másle
V dnešní době není problém koupit chleba kdekoli v obchodě, ale není nad vlastní a dokonale křupavý bochník. Pečení chleba doma je velkým trendem a stačí vám k tomu pouze několik základních surovin. Poradíme, jak nakrájet čerstvý chléb.
Pokud začínáte s pečením chleba, zvolte si pro začátek jednodušší recept a tradiční kváskový prozatím nechte na profesionálech. Na jednoduchý chléb vám postačí pouze hladká mouka, droždí, voda, trochu cukru a koření k ochucení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nakrájet chleba
Nakrájet chleba zní jako banalita, přesto mnoho z nás neví, jak postupovat správně při krájení této dobroty. Poradíme, jak na to:
- Chleba bychom měli vždy krájet teprve až vychladne. Teplý upečený chleba je sice velmi lákavý, ale neprospívá našemu zažívání a také se hůře krájí. Kůrka je křupavá, ale střed chleba se nám bude lepit na nůž.
- Zásadní věc je používat vždy ostrý nůž s dostatečnou délkou a především se zoubky (jako pilka).
- Aby se chleba netrhal a nemačkal, položíme si ho ke krájení plochou stranou dolů, nebo jej krájíme na boku.
Pečení domácího chleba není nic složitého, u spousty receptů se ingredience pouze smíchají dohromady a v teple nechají vykynout. Máme pro vás jeden velmi jednoduchý videorecept, který vás pečením provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Pečeme s Ivou: Nejjednodušší recept na kváskový chléb, který se dá jíst denně, a nikdy se vám nepřejí
Komentáře