Den šunky
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šunka je masný výrobek z vepřového, hovězího a drůbežího masa. Šunky se vyrábí z celých kýt nebo svalů z kýty a to buď sušením a uzením nebo lisováním výběrových kousků masa do tvaru válečku nebo hranolu.
Šunku můžeme vyrobit i doma a to z libového masa z kýty, plecka nebo drůbežích prsou. Podmínkou je mít k dispozici šunkovar - a to každý nemá. Jak tedy připravíme šunku bez šunkovaru? Poradíme, jak postupovat.
Kalendář Celý kalendář
Šunka je masný výrobek, který se připravuje dušením, uzením nebo sušením masa, jenž obsahuje méně vody a jemná vlákna. Typická pro českou kuchyni je… Více o významném dni
Pokud nemáme možnost zapůjčení šunkovaru, musíme improvizovat:
Obal na šunku musíme pevně uzavřít, aby se do něj nedostala voda. Šunka se dusí ve vodě při teplotě 80 °C 1,5–2 hodiny a pak se v ní nechá vychladnout.
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře