Jak upéct svatomartinské rohlíčky? Stačí několik surovin a z tvárného těsta vznikne výtečný moučník našich babiček
Recepty na svatomartinské rohlíčky patří k našim rodinným pokladům. Podle vybraných receptů můžete vyzkoušet ty nejžádanější z nekynutého těsta. Na pohled vypadají honosně, ale postup překvapí svou jednoduchostí.
Mohlo by vás zajímat
Svatomartinské rohlíčky z nekynutého těsta
S pečením si snadno poradí i začátečníci.
- Na těsto potřebujeme 540 g polohrubé mouky, 360 g Hery, 1 kelímek smetany ke šlehání a špetku soli.
- Do mouky nastrouháme tuk, přidáme smetanu a sůl.
- Ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto.
- V mikrotenovém sáčku ho uložíme do lednice, mezitím si připravíme náplň.
- Těsto rozdělíme na šest dílů, každý díl rozválíme do kruhu, výška těsta bude asi 4 mm.
- Rádýlkem vykrojíme z každého kruhu 8 výsečí a na jejich širší stranu dáme lžičkou náplň.
- Každou výseč smotáme do tvaru rohlíčku a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch rohlíčků potřeme žloutkem.
- Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut.
- Rohlíčky hned po upečení (ještě horké) pocukrujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct svatomartinskou husu? Poradíme, jak na to, aby chutnala jako od babičky
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Komentáře