Chutnou zmrzlinu z čerstvého ovoce zvládne každý začátečník
S příchodem teplých dnů a dozráváním čerstvého ovoce přichází automaticky chuť na zmrzlinu. Ta ovocná bývá pro děti nejlepší. A není nad zmrzlinu domácí. Provedeme vás postupem její přípravy.
Udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce není nic složitého. Řídíme se jen tím, kolik času chceme přípravě pochoutky věnovat. Nejjednodušší je zmrazit ochucený ovocný protlak v tvořítku na nanuky nebo v nějakém kelímku. Ale můžeme si s přípravou i pohrát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat zmrzlinu z čerstvého ovoce
Základem vždy zůstane ovocný protlak, který můžeme před zmražením doplnit dalšími surovinami.
- Protlak mírně zředíme rostlinným mlékem. Živočišné mléko se mrazit spíše nedoporučuje.
- Do protlaku vmícháme tučnou smetanu. Spolu s cukrem nejlépe uchová chuť ovoce.
- Jogurt nebo tvaroh přidá protlaku příjemně nakyslou chuť. Ovocné zmrzliny s jogurtem nebo tvarohem jsou vyhledávané a oblíbené.
- Poslední postup je vhodný pro kuchařské nadšence a labužníky. Do klasického zmrzlinového základu místo části smetany přidáme ovocný protlak.
Pro začátečníky máme natočené video na jahodovou zmrzlinu. Postup doporučujeme ke zhlédnutí:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře