Uvařeno do 30 minut: Rychlé a levné recepty
Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili vynikající pochoutku. Dožadují se strávníci u vás doma masa? Nejlepší je zvolit drůběž, ideálně kuřecí prsa, která nepotřebují moc času, naopak - dlouhá tepelná úprava je může vysušit. Ale dokonce i hovězí maso z trouby může být už po 30 minutách měkké a šťavnaté. Nepotřebujete tlakový hrnec ani hodiny pomalého dušení.
Do 30 minut zvládnete třeba i krémovou zeleninovou polévku. Stačí totiž uvařit zeleninu, například mrkev nebo dýni, doměkka, okořenit, rozmixovat a přidat smetanu. Přepadla vás šílená chuť na sladké? Nepečené dorty jsou sice snadné a lehké, většinou ovšem potřebují alespoň 8 hodin v lednici na ztuhnutí. Raději zkuste snadnou bábovku, protože i taková pocitvá klasika může pocukrovaná stát na stole už za půl hodinky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Zahájila jsem chřestovou sezonu a upekla tento quiche se slaninou, vejci a sýrem. Chutná fantasticky
9 nejlepších jídel z brambor: Dáte si lokše, šišky s mákem nebo šumavský bramborák?
Domácí kuřecí nugety chutnají lépe než z fast foodu díky triku s mrazákem. Příprava je snadná, chuť vynikající