Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2021 12:10
Nevím co jsem udělal špatně, ale je to téměř nepoživatelné. Nechutná to ani jako guláš, ani jako dušené hovězí, ani jako hovězí na víně. Má to specifickou chuť, která nás (rodinu) nenadchla. Líbila se mi ta časová nenáročnost a žádný tuk, ale takhle už opravdu ne.
10. 9. 2017 16:51
Omáčka byla super, přidala jsem hrášek ještě i s kukuřicí a mrkvičkama. Jen to maso bylo tuhý, nevím proč? Jestli to bylo masem nebo čím.. Pekla jsem dle návodu 100 + 30 minut ( tady teda asi trochu dýl ) . Uvažuju že příště to zkusím v papiňáku.
8. 11. 2015 20:28
Já bych to vařil v Římskem hrnci a taky jsem to vařil je pravda že se to nemusí hlídat a je vinikající Dobrou chut.M.N. :)
18. 10. 2015 13:09
Skvělé dnešní oběd, všichni jsme si pochutali...
5. 2. 2011 21:18
Já v troubě vařím i polévku. Zítra budu dělat znojemskou, samozřejmě také v troubě. \"Troubovaté\" vaření je supr.
11. 8. 2010 18:08
Zajímavý nápad zkusím prosadit doma.
9. 2. 2010 14:50
Zus pokud použijete 1 a půl bujon kostky např.Mamitta nebo mnou doporučovaný Wurzl, tak tam máte pouze stopové množství tuku.Všichni snad pochopili, že je myšleno bez přidaného tuku.
9. 2. 2010 14:47
napůl souhlasím s kuchařoic, protože pokud použijeme "bez tuku", nemohl by tam být např. bujón, který má průměrně 40g tuku. není tam sice "tuk" sám o sobě ale i např. v kečupu tuk je (je však zase pravda, že je ho tam 1 lžíce)
4. 2. 2010 09:53
vyborny recept...jedlo bez hlidani ma momentalne pre mna velku cenu,ked treba "hlidat" niekoho ineho , okrem toho hribky, maso..nasa oblubena kombinacia,len ja vymenim to hovadzie za nejake ine ukladama a davam bodik
24. 1. 2010 00:08
Ale Kuchařoic má v podstatě pravdu,bohužel jsme zpohodlněli, máme málo času,peněz na nákup kvalitních potravin,které se tu navíc v marketech ani neprodávají.Proto používáme chemii,mraženou nebo konzervovanou zeleninu atd. Lepší už to ale asi nebude.
23. 1. 2010 23:08
kuchařoic (neregistrovaný/á)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality
23. 1. 2010 23:07
23. 1. 2010 22:52
Jakékoli recepty s bujóny tj. masoxy, konzervovanými zeleninami, gulášovými kořeními a kečupy je jsou jen variace na tragédii školních jídelen. Když to všechno vyhodíte a nahradíte čerstvou zeleninou a místo masoxů dáte hovězí nebo kuřecí vývar, tak nejen že prospějete svému zdraví (glutaman v masoxech, přečtěte si z čeho se to svinstvo vyrábí), ale dospějete ke skutečnému kouzlu. Maso má totiž samo o sobě vůni a chuť, kterou tyhle umělé hmoty jenom ničí. Pak mám výhradu k zelenině a žampiony dohromady. Prostě takový bohatší východoněmecký eintopf. Pf..
31. 10. 2009 19:21
bylo to doprý, akorát mě tam neseděl ten kečup
7. 10. 2008 14:38
Zizalo jsem moc ráda, že si rodinka pochutnala a díky za jedničku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dýňové šátečky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Přidáno před 4 hodinami
Salát s mozarellou a ořechy (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvový salát s kapary
Přidáno před 9 hodinami
Zelný salát plný vitamínů
Přidáno před 9 hodinami
Zase jiná zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Borůvkový máslový koláč
Magdalennaa uvařila před 7 minutami
Lilek zapečený s vejcem
MatEva uvařila před 48 minutami
Houbové rizoto
zavodnice uvařila před 50 minutami
Palačinky s džemem
tomasgsxr uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté jablečné řezy
malipi uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
Bandurek uvařila před 2 hodinami
Květák zapečený v majonéze
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Beruna uvařila před 3 hodinami
Králík na smetaně po staročesku
Ttttt uvařila před 3 hodinami
Kysané zelí do sklenic
Kokes uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Babiččina kmínová polévka: Voňavá dobrota jen z pár ingrediencí, které běžně máte doma. Opečený chleba dodá vydatnost
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak očistit žampiony? Jejich příprava nám zabere jen malou chvilku. Pokud si je koupíme, brzy budeme chystat jídlo na stůl
Další recepty
Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí zadní dušené hovězí kližka recepty recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní dušení masa v troubě hovězí dušené hovězí kližka recept
Suroviny: hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
22 názorů