Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Lusinda79 Kuchař: Lusinda79

Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

Propočty jsou orientační, vařila jsem podle oka pro 3 osůbky:o)
600 g hovězího zadního (nebo kližky)
2 cibule
2 lžíce solamylu
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 hovězí bujon
1/2 houbového bujónu
asi 150 g hrášku (mraženého)
200 g žampionů (čerstvé podusit, konzervované celé hlavičky)
pepř
150 ml červeného vína
necelý litr vody (pro rozpuštění bujonu)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme.

  2. V horké vodě rozmícháme bujony a zalijeme maso, vše dobře utěsníme alobalem.

  3. Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200°C. Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.

  4. Podáváme s chlebem, bramborem, těstovinami. Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, v jenském skle má škrob tendenci se přichytávat.

Poznámka

Bujony používám bio zn. Rapunzel nebo Alnatura- k dostání v DM drogerii, zeleninový(6 kostek) stojí 20 Kč, slepičí 25 Kč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

  • Petrag Petrag

    Omáčka byla super, přidala jsem hrášek ještě i s kukuřicí a mrkvičkama. Jen to maso bylo tuhý, nevím proč? Jestli to bylo masem nebo čím.. Pekla jsem dle návodu 100 + 30 minut ( tady teda asi trochu dýl ) . Uvažuju že příště to zkusím v papiňáku.

    Odpovědět

  • miroslav miroslav(neregistrovaný)

    Já bych to vařil v Římskem hrnci a taky jsem to vařil je pravda že se to nemusí hlídat a je vinikající Dobrou chut.M.N. :)

    Odpovědět

  • petrbi petrbi(neregistrovaný)

    Skvělé dnešní oběd, všichni jsme si pochutali...:yes:

    Odpovědět

  • Karlos Karlos(neregistrovaný)

    Já v troubě vařím i polévku. Zítra budu dělat znojemskou, samozřejmě také v troubě. \"Troubovaté\" vaření je supr.

    Odpovědět

  • BARRINEK BARRINEK

    :yes::-KZajímavý nápad zkusím prosadit doma.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Zus pokud použijete 1 a půl bujon kostky např.Mamitta nebo mnou doporučovaný Wurzl, tak tam máte pouze stopové množství tuku.Všichni snad pochopili, že je myšleno bez přidaného tuku.

    Odpovědět

  • zus zus(neregistrovaný)

    napůl souhlasím s kuchařoic, protože pokud použijeme "bez tuku", nemohl by tam být např. bujón, který má průměrně 40g tuku. není tam sice "tuk" sám o sobě ale i např. v kečupu tuk je (je však zase pravda, že je ho tam 1 lžíce):-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :-p:yes:vyborny recept...jedlo bez hlidani ma momentalne pre mna velku cenu,ked treba "hlidat" niekoho ineho :-D , okrem toho hribky, maso..nasa oblubena kombinacia,len ja vymenim to hovadzie za nejake ine ;-) ukladama a davam bodik

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Ale Kuchařoic má v podstatě pravdu,bohužel jsme zpohodlněli, máme málo času,peněz na nákup kvalitních potravin,které se tu navíc v marketech ani neprodávají.Proto používáme chemii,mraženou nebo konzervovanou zeleninu atd. Lepší už to ale asi nebude.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    kuchařoic (neregistrovaný/á)
    Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

  • kuchařoic kuchařoic(neregistrovaný)

    Jakékoli recepty s bujóny tj. masoxy, konzervovanými zeleninami, gulášovými kořeními a kečupy je jsou jen variace na tragédii školních jídelen. Když to všechno vyhodíte a nahradíte čerstvou zeleninou a místo masoxů dáte hovězí nebo kuřecí vývar, tak nejen že prospějete svému zdraví (glutaman v masoxech, přečtěte si z čeho se to svinstvo vyrábí), ale dospějete ke skutečnému kouzlu. Maso má totiž samo o sobě vůni a chuť, kterou tyhle umělé hmoty jenom ničí. Pak mám výhradu k zelenině a žampiony dohromady. Prostě takový bohatší východoněmecký eintopf. Pf..

    Odpovědět

  • Pitaya Pitaya

    bylo to doprý, akorát mě tam neseděl ten kečup

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Zizalo jsem moc ráda, že si rodinka pochutnala a díky za jedničku:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Včera jsme měli k obědu...bylo to výborné, jen místo hrášku, který moje rodina moc nemusí, jsem dala kukuřici. Zasloužená 1 ;-):yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí kližka recepty hovězí zadní dušené recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní hovězí dušené dušení masa v troubě hovězí kližka recept

Zapomněl/a jsem heslo