Deset tisíc Harpagonových tolarů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,65 g |
Tuky | 251,67 g |
Vláknina | 55,36 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 917,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo by neznal Harpagona! Toho Lakomce! Sedí a počítá své penízky, lichvář jeden. A tak jsem se nechala inspirovat Moliérovým Lakomcem a rozhodla se upéct Deset tisíc Harpagonových tolarů. Proč? Tak to už se dozvíte zde
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 11:59
25. 10. 2016 21:08
25. 10. 2016 20:59
25. 10. 2016 19:33
Sú to vlastne zemiakové pagáče, takže ja by som ich nechala vyššie. Marika, máš môj obdiv, si šikula.
25. 10. 2016 17:39
No, a proč mi berete vítr z plachet? Vy, vy, vy... Harpagone
Nadja:
Dumám, kam to nacpat k odzkoušení, protože rok nemá ani 9000 hodin
Dumám, jaké to asi je... jako převalované? Toho másla tam zase není až tolik... Co v tom udělají ty zemáky?
25. 10. 2016 17:21
Vypadá to moc hezky a určitě budou dobré.
25. 10. 2016 17:14
25. 10. 2016 16:09
Nevím, jak se JEMNĚ rozvaluje, ale už vidím kuchyňku, jak jemně, ale jen opravdu jemně rozvaluje a rozvaluje skoro 3kg těsta na 5mm plát...
No, mně by na to nejspíš kuchyňská linka nestačila
***
Možná by bylo fajn připsat, že těsto rozdělíme a vyvalujeme na pláty postupně
25. 10. 2016 15:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 3 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 4 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 4 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Domácí dětské přesnídávky: Uchovejte zdravou chuť podzimu ve skleničce
Další recepty
Tématické fráze: škvarkovo zemiakove pagace recepty kuchař ví luisdory brborove tolary převalované škvarkové pagáčky
Suroviny: mouka, droždí, máslo, vejce, olej, brambory, mléko, sůl, vejce, kmín celý, semínka lněná, sýr tvrdý
Deset tisíc Harpagonových tolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B5B
9 názorů