Malínské plněné tolary s křenem

jahoda Kuchařka: jahoda

pro celou rodinu Mleté maso 8 názorů

Suroviny

Tolary:
800 g vepřového mletého masa
1 velkou cibuli
150 g veky nebo rohlíků
1 vejce
3 stroužky česneku
100 g slaniny
postrouhaný křen
sůl
pepř
černé pivo
Na trojobal:
mouka
rozšlehaná 2 vejce
velká lžíce dijónské hořčice
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se solí,1 vejce a pivo, pokud zůstalo z namočených rohlíků. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

  2. Ze směsi vytvoříme placičky a mezi ně zatlačíme 1 lžíci křenu. Pokud se směs lepí na ruce, pomůžeme si strouhankou. Placičky spojíme a obalíme v mouce, vejcích s hořčicí a strouhance.

  3. Pomalu smažíme, aby se tolary propekly.

  4. Příloha: Malínské tolary mají rády jako přílohu kromě bramborové kaše dobré vařené zelíčko, ale nepohrdnou ani právě uvařeným jablečným kompotem.

  5. Křenem nešetřete, jinak by chuťově nevynikl.

Poznámka

Zdroj:Knihovnička receptů - To nejlepší z piva

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Malínské plněné tolary s křenem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pTo se mi líbí:yes:Ukládám a +10posílám:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • petrzelka petrzelka

    Posílám bodík:yes: a určitě vyzkouším:-K

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    Muž má rád křen, takže vyzkouším :-) dávám bod předem :yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Ivo Ch, určitě ztratí svou ostrou chuť, ale něco zůstane: dnes u obědu se ptám zbytku rodiny, jestli poznají, s čím jsou tolárky a hned to poznali:-)), je to trochu jiná varianta karbanátků, kterých je zde jistě velká spousta.;-) Je to jak s bylinkami, nedá se srovnat vůně čerstvých a v dušených pokrmech.:-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    No asi to vyzkouším i když ze zkušenosti vím že křen když ho přejde var ztrácí svojí typickou chuť.Uvidíme.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Jana Pá Jana Pá

    :-O:-D:-p:-p:yes: také vyzkouším:-)), protože, křen mám za plotem:-D, takže není co řešit:-D:yes:, bodík posílám:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborové tolary bramborové tolarky bramborové tolárky recept za malinským křenem 2014 mail tolar.ch loc:cz mleté maso s křenem malinska smes za malínským křenem bramborové toláry recept knihovnicka receptu - to nejlepsi z piva malínský guláš recept malinska smes malinský šunkový závitek malinske pokrmy recept na bramborové tolárky tolary bramborove bramborový tolar křen v receptech malinská kapsa malínská vejce

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít