Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové pagáčky

Škvaříte si sádlo doma nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte, příště už budete péct rovnou dvě várky, protože se po nich jen zapráší.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min Plus kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, Plus kynutí)

4. 8. 2008 06:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 663 kJ / 4 461 kcal
Bílkoviny121,36 g
Tuky234,07 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,55 g
Sacharidy456,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor na sůl. Někdo solí sádlo již při škvaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Geryyy Geryyy

6. 11. 2021 16:35

Kvásek nakynul luxusně, těsto poté taky, ale po vykrojení už na plechu nenakynuly a v třoubě se také nezvedly. Takže za mě je to jen placka, na jiných receptech je to krásně nakynuté v trouě a tady jen sušší placka. Tak příště vyzkouším jinde, tady to mě neoslovilo8-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 12. 2020 10:28

Jak to dopadlo?:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 12. 2020 17:48

magdalenka: Ja to robím podľa teba, veľmi sa mi to pri kysnutom ceste osvedčilo! :yes:

magdalenka magdalenka

5. 12. 2020 15:06

Marija5: nevadí, upečené cesto bude mäkšie. A určite budú pagáče dobré. Ja obyčajne na každé kysnuté cesto (buchty, pagáče, koláče) miešam polohrubú múku s hladkou.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 12. 2020 14:05

Marija5:Ja bych nechala dele kynout, a zakryla folii aby neoschly. Prelozit zakryt, prelozit. zakryt a vykrajet a zakryt folii a nechat poradne nakynot. Mohlo by to fungovat!:yes:

Marija5

5. 12. 2020 13:54

Pomoooc...ted jsem zadelala....jsme a já zjistila,že tam.mam hladkou mouku...vadí to moc!???

Nelly7

26. 7. 2017 17:15

Moc dobré! :yes: s těstem se skvěle pracovalo, vůbec se nelepilo, dávám bodík :-):yes:

Katka B Katka B

18. 8. 2015 12:52

tak to jsou vážně boží placky!!! Právě jsem je dopekla. Zadělávala jsem je v ruce a musela jsem přidat trochu víc mléka a smetany, ale jinak fakt super. Dávám bodíka a ukládám ;-) díky

lopta40

3. 4. 2015 09:55

dnes jsem dělal poprvé a snad se povedly díky za recept:yes:

Majkaa

28. 12. 2013 20:00

Pagáčiky si pamatuji z dětství, tak jsem je konečně upekla z domácích škvarků, jsou výborné:yes: Beru je zítra sebou na Silvestra, jen nevím, jestli vydrží:-p;-)

zuzka

15. 3. 2013 13:20

Dnes 15.3 jsem pekla pagáče na oslavu mého otce Lea který slaví své 66 narozeniny.Protože můj manžel pochází ze Slovenska a můj otec je má strašně rád tak jsem je pekla podle tohoto receptu a povedl se mi tak vám chci poděkovat protože to mému otci to moc chutnalo. Tak vám moc děkuju:-K

svesa

3. 3. 2013 07:43

To se mi líbí. Hned jdu na to.
A zítra maji hoste pečivo na snidani.
švehlíkova chatawww.sum.cz

Kuchtík

13. 10. 2012 09:24

milanek.krimsky

2. 9. 2012 11:15

já je sice dělávám z mletých škvarků, někdo přidává celé škvarky, ale pagáče na jakýkoliv způsob chutnají stejně, tento recept super,...:-K:-8

lubínek

20. 11. 2011 20:14

Pagáče jsou pořád pagáče i když je více receptů,já jich vyzkoušel několik a nějaký velký rozdíl v nich není,základ jsou škvarky a to je to podstatné.Hlavně,aby se povedly,když se rodina do nich pustí a nic nenechají,tak byly dobré a tak to má být a já jsem spokojený.:-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové pagačiky recepty ze škvarků škvarkový pagáček skvarkove pagaciky slovenske škvarkové recepty pagáček škvarkové placky recept škvarkové skvarky recept škvarkový pagáček recept recepty se škvarkama škvarkové pečivo škvarkove placky top recepty recepty se škvarky škvarky recepty škvarkové placky jako od babičky recept pagáčiky recept bramborové pagáčky pagaciky slovenské pagáčíky

Suroviny: mouka polohrubá, škvarky, smetana kysaná, vejce, droždí, sůl, cukr, kvásek, vejce

TopRecepty.cz

Škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6yP