Škvarkové pagáčky

Hella Kuchařka:

Slané pečivo 17 názorů

Škvarkové pagáčky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů
514

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 g škvarků
1/8 l kysané smetany
1 vejce
20 g droždí
sůl
lžička cukru
1,5 dl mléka na kvásek
1 vejce na potření.
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Přilejeme ho k prosáté mouce, přidáme vše ostatní mimo škvarků a zaděláme těsto.

  2. Necháme vykynout, pak vykynuté těsto rozválíme, posypeme pokrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a to opakujeme 2x. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka a necháme na plechu asi 15 min ještě kynout. Nakynutá kolečka ještě můžeme přizdobit tím, že na ně obtiskneme kolečko, které používáme na bramborový salát, nebo trochu rozplácneme čtverečkovanou stranou paličky na masou. Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět. Pak pomažeme vejcem, můžeme posypat pekařskou (hrubou) solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.

Poznámka

Pozor na sůl. Někdo solí sádlo již při škvaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 112 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové pagáčky

  • Katka B Katka B

    tak to jsou vážně boží placky!!! Právě jsem je dopekla. Zadělávala jsem je v ruce a musela jsem přidat trochu víc mléka a smetany, ale jinak fakt super. Dávám bodíka a ukládám ;-) díky

    Odpovědět

  • lopta40 lopta40

    dnes jsem dělal poprvé a snad se povedly díky za recept:yes:

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Pagáčiky si pamatuji z dětství, tak jsem je konečně upekla z domácích škvarků, jsou výborné:yes: Beru je zítra sebou na Silvestra, jen nevím, jestli vydrží:-p;-)

    Odpovědět

  • zuzka zuzka(neregistrovaná)

    Dnes 15.3 jsem pekla pagáče na oslavu mého otce Lea který slaví své 66 narozeniny.Protože můj manžel pochází ze Slovenska a můj otec je má strašně rád tak jsem je pekla podle tohoto receptu a povedl se mi tak vám chci poděkovat protože to mému otci to moc chutnalo. Tak vám moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • svesa svesa(neregistrovaná)

    To se mi líbí. Hned jdu na to.
    A zítra maji hoste pečivo na snidani.
    švehlíkova chatawww.sum.cz

    Odpovědět

  • Kuchtík Kuchtík(neregistrovaný)

    Tady je recept na smažené:-)

    http://www.apetitonline.cz/recepty/5382-skvarkove-placky.html

    Odpovědět

  • milanek.krimsky milanek.krimsky(neregistrovaný)

    já je sice dělávám z mletých škvarků, někdo přidává celé škvarky, ale pagáče na jakýkoliv způsob chutnají stejně, tento recept super,...:-K:-8

    Odpovědět

  • lubínek lubínek(neregistrovaný)

    Pagáče jsou pořád pagáče i když je více receptů,já jich vyzkoušel několik a nějaký velký rozdíl v nich není,základ jsou škvarky a to je to podstatné.Hlavně,aby se povedly,když se rodina do nich pustí a nic nenechají,tak byly dobré a tak to má být a já jsem spokojený.:-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pamatuji si,že tyto pagáče dělal můj děda,pocházel ze Slovenska;-),pak už je nikdo v rodině nedělal,mohla bych je zkusit udělat já!!!;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Baboušek Baboušek(neregistrovaný)

    Jsou výborné,na vzhled nádherně skládané,křupavé a mají opravdu úspěch.Nejsou cítit droždím,to mi u jiných receptů vadilo.Také jsem znala jiné pagáče,ale tam bylo moc cítit droždí,mouka a sádlo
    Díky moc za tento recept.Chválím :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • pitr kouba pitr kouba(neregistrovaná)

    550g hl.mouky,72g kvasnic,1 lzice cukru,250g ml.skvarku,50g sadla,130g strouhanych brambor,1vejice a zloutek,2 lzice gril.koreni,2 lzice drc.kminu,150 ml vody. Je to basta;-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Posílám další bodík. Vynikající. Těsto jsem dělala v DP.

    Odpovědět

  • mirindat mirindat

    jsou mnam:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    http://www.toprecepty.cz/recept/2304-krupave-skvar... Není to to samé holky? Já jsem z toho jelen!:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Merylas, pagáče sa pečú, nie vyprážajú, možno si to manžel zle pamätá. Aj keď nie je vylúčené, že to tak mohlo byť:-D Ja len som ozaj nepočula o vyprážaných pagáčikoch. Ale vravím, možné to je;-):-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo