Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Čerstvý chřest na másle patří k lahůdkovým jarním receptům pro opravdové labužníky. Jednoduché spojení chuti chřestu a másla je dokonalé. Můžete si tuto pochoutku vyzkoušet s námi.
Podle většiny receptů se připravuje chřest na másle tak, že uvařený chřest pokapeme máslem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo opraženou strouhankou, polijeme holandskou omáčkou apod. a ochutíme pepřem. Je to jednoduché a rychlé jídlo pro všechny milovníky chřestu. Jenže pravý labužník připravuje svůj chřest na másle poněkud jinak. Nevaří jej, aby nevylouhoval chuť do vody, ale připravuje pokrm na pánvi. Zkuste to s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit chřest na másle
Potřebujeme svazek očištěného chřestu, 2 stroužky česneku, máslo, sůl a pepř, případně trochu citronové šťávy.
- Na pánvi rozpustíme asi 2 lžíce másla. Vhodíme podélně rozpůlené stroužky česneku.
- Když máslo zpění, přidáme opláchnutý chřest. Zmírníme teplotu na minimum, podlijeme 2 lžícemi vody a pánev zakryjeme poklicí.
- Pomalu vaříme, dokud chřest nezměkne (lehce do něj jde vpíchnout vidlička). Občas promícháme, aby změkl rovnoměrně. Vroucí vodu můžeme během vaření přidat, aby se máslo nepřepálilo.
- Nakonec osolíme, opepříme a můžeme zakápnout citronem.
- Z másla vznikla jemná a velmi voňavá emulze - omáčka, kterou chřest na talíři pokapeme.
Naše video vás krok za krokem provede přípravou Holandské omáčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chřest na zahradě: Oblíbená rostlina je ceněnou delikatesou i ozdobou do kytic
Jak připravovaly chřest naše babičky. Inspiraci najdeme ve starých kuchařkách
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře