Zelený chřest na másle

Suroviny

zelený chřest
máslo
plátkový sýr - Gouda
trochu kmínu
sůl
cukr
citron

Postup přípravy receptu

  1. Chřest zbavíme dřevnatých konců, očistíme.

  2. Do vroucí vody přidáme sůl, cukr a citron a přidáme chřest. Vaříme cca 5-10 minut, záleží na velikosti. Nejlépe vyzkoušíme, kdy už je měkký.

  3. Uvařený chřest slijeme na cedník, necháme přiklopený okapat.

  4. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm pozvolna opečeme chřest, který ještě lehce posypeme kmínem. Přendáme na talířek a položíme na něj plátek sýru. Podáváme k nějakému dobrému masu jako přílohu.

Komentáře k receptu Zelený chřest na másle

  • Iljusa Iljusa

  • Eliza Eliza

    Petra: A proč by to mělo být umění??;-) Je to recept a moc dobrý.:yes: V každé normální kuchařské knize jsou recepty jednoduché, složitější i složité. Stejně tak i na Topreceptech...;-) ++

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    to není žádné umění;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleny chrest recepty zeleny chrest zelený chřest jako příloha zeleny chrest recept zeleny chrest na masle chřest na másle recepty na zelený chřest recept na zelený chřest jak uvařit zelený chřest chrest zeleny chřest jako příloha chřest jako příloha k masu chřest recepty chrest zeleny recepty restovaný chřest recept zeleny chrest chřest zeleny recept chřest jako příloha recept jak si udělat zelený chřest chrest recept