Domácí bramborové gnocchi uvařte podle videonávodu. Naprosto předčí ty kupované
Mají-li strávníci vytvořit žebříček svých oblíbených příloh, na první místo často kladou brambory nebo těstoviny. Na bramborové noky přitom často zapomenou, ačkoli právě ony jsou výborné a mnohdy doplní pokrm lépe než jiná příloha.
Ať už se doma pustíte do výroby čehokoli a nepoužijete raději kupovanou verzi (polotovar), je to chvályhodné. Pokud se pustíte do výroby právě domácích bramborových gnocchi, jistě nebudete litovat.
Jak vytvořit bramborové gnocchi
Na bramborové gnocchi budete potřebovat pouze několik surovin.
- Kilo brambor ve slupce uvařte a ještě horké je oloupejte.
- Oloupané brambory propasírujte.
- Rozklepněte a rozšlehejte jedno vejce.
- Ke 300 gramům hladké mouky přidejte propasírované brambory, osolte, vlijte rozšlehané vejce a těsto zlehka prohněťte.
- Odeberte část těsta a vyválejte z něj asi 2 cm široký váleček (pramen).
- Váleček nařežte na kousky ve velikosti budoucích gnocchi.
- Každý kousek vytvarujte o hroty vidličky.
- Hotové gnocchi vařte ve větším hrnci v osolené vodě. Uvařené jsou, když vyplavou na hladinu.
Gnocchi jsou skvělé i nasladko, chce to jen odvahu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Polotovary ve sladkém pečení: Stačí je naplnit, ozdobit a zákusky jsou hotové
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře