Jak dlouho vařit zásmažku? Po provaření budou omáčky i polévky lahodně krémové
Zásmažka nám slouží k zahušťování pokrmů a v české kuchyni bychom se bez ní neobešli. Připravíme ji jednoduše ze dvou ingrediencí, z tuku a mouky. Toto spojení nám zajistí dokonale krémový, zahuštěný pokrm.
Na přípravu zásmažky budeme potřebovat jen dvě suroviny - tuk a mouku. Z tuků většinou zvolíme máslo pro své lehce oříškové aroma, ale lze ji připravit z rostlinného oleje či sádla. Co se týče mouky, sáhneme nejčastěji po hladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho provařit zásmažku
Připravenou zásmažku vždy přidáváme postupně do hotového dochuceného pokrmu, a to za stálého míchání metličkou, abychom ji důkladně rozmíchali.
Nyní je nutné mít určitou dávku trpělivosti a nechat zásmažku provařovat alespoň 15-20 minut, aby se s tekutinou dobře propojila. Pokud ji provaříme až 30 minut, omáčka získá dokonalou krémovou konzistenci a vyvaří se všechna pachuť mouky.
Zásmažkou (nebo jinak řečeno jíškou) nezahušťujeme pouze tradiční omáčky, ale i polévky. Pojďte si připravit tuto báječnou kedlubnovou polévku podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 7 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Komentáře