Pečené kuře
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 392 kJ / 2 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,37 g |
Tuky | 205,62 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2022 20:12
Nedávám tolik másla, stačí kousek. Cibule a česnek nic nepokazí.
18. 7. 2020 07:57
jifdeda: cokoli co má poklici - i třeba dva pekáčky, jeden jako poklice...ale opravdu bych ubrala máslo, jak se píše i v diskuzi, ideálně jen nastrkat jemné plátky pod kůži hlavně na prsou...
18. 7. 2020 07:40
Chtěl jsem vyzkoušet tento recept, ale dostal jsem se k radě, že mám dát kuře do dušáku a to nevím co to je, takže jsem skončil.
19. 2. 2017 10:01
Matrix40: "Tak že opravdu radši kruti maso,..."
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?
19. 2. 2017 00:11
Vážený pane Milane B. Že tvrdíte o kuřatech že jsou narvaná růstovými hormony a antibiotiky pramení z hloupých fám a pověr,které tady rozšířili asi velice inteligentní lidé a ještě větší inteligenti tomu věří a šíří to dál. Od dob EU jsou všechny tyto látky zakázány do masa přidávat a kontrolou nic neprojde. Proč jsou tedy kuřata za 35 tzv. Hotová? Protože žerou a žerou žádný pohyb a druhý duvod je šlechtěni. No ale zdravá opravdu nejsou to máte pravdu. Vzhledem k jejich rychlému růstu se jim v těle hromadí transmastné a jiné nezdravé kyseliny a jejich pravidelnou konzumací si člověk koleduje o infarkt,nebo mozkovou cévní příhodu. Tak že opravdu radši kruti maso,kuře z farem a podobně
24. 8. 2015 19:36
Másla také tolik nedávám,ale kuře je dobré namočit přes noc do hodně osolené vody!!!Pak je jiná chuť masa. Ale před pečením se nemusí tolik solit, jen posypat kořením, nebo jak je kdo zvyklý. Máslo je dobré dát také na pár míst pod kůži.Pak už ho opravdu jen trochu podlévám vodou.
25. 7. 2015 21:52
Cibule ani česnek nejsou na škodu
13. 2. 2014 16:10
Já bych tedy také 250g másla na jedno kuře nedala, ale proti gustu...
13. 2. 2014 16:04
zuzana:Vy asi jíte jenom petržel a jiné bliva...y. Já bych ten recept zkusila,takto nádherně vypečené domácí kuřátko musí být přeci dobré. A máslo mě nechává v klidu ,takhle dělám Stroganoff taky tam je 400 g másla a je to dobré ! Máslo přece jídlo nemuže pokazit,a že jsem tak smělá, čím už jste sem přispěla ,k ozdravení českého jídelního lístku ?
13. 2. 2014 11:09
celé maslo? no tě bůh,docela by bylo dobré,se stim jídlem vyfotit aby jsme věděli co nás čeká,když budeme jíst taková tučná jídla....no hnus, pak nemáme být první v rakovině tlustého střeva a jiných nemocí,když jsou češi stále co se výživy týče zabržděný a natvrdlý.
28. 1. 2014 19:35
jitka nemeckova:Paní Němečková, pokud si kuřata kupujete v obchodě, dostáváte do sebe to největší svinstvo. Kuře musí dorůst jateční váhy za několik málo týdnů. Celou tu dobu je natěsnané na malém prostoru a žere a žere. Jistě dostává hromadu růstových hormonů a také antibiotika. A možná další svinstva.... Ví Bůh odkud vlastně ta kuřata pocházejí. V některých částech světa se tyto věci nezajímají. Hlavně, že to "sype". Hlavně, že výživoví poradci doporučují bílé maso! Cena biokuřete? Doporučuji krůtí maso...!
12. 12. 2013 17:12
ja nejsem moc dobry kuchar tak si necham poradit kure uz jsem dela nekolikrat a nebylo to jako od mamy ktera uz bohuzel neni tak to zkusim udelat a uvidimeSeznam.cz
15. 6. 2013 14:45
bez másla to nejde má svoji chuť a je lepší jako olej. A těm co se to nelíbí, tak ať si nechaj poznámku pro sebe, jeden takový recept neublíží ani jim. Jo a pokud jste z velkoměsta víc vám ublíží vzduch, který dýcháte než máslo.
15. 3. 2013 22:12
Ríša: tak proč sem lezeš , joudo ??
4. 3. 2013 20:18
Miluna Hruška: a nebo běháš kolem vodárny, co? to je krutý trest za mlsotu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Květákové "mišmi"
KOPECKA uvařila před 1 hodinou
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 12 hodinami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 12 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 13 hodinami
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 13 hodinami
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 14 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 16 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 17 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 19 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kure kuře recepty pečení kuřete jak upéct kuře recept na kuře pečeme kure recepty na kure kuře v troube doba pečení kuřete kuře pečene v troube kure recept kuře recept recepty kuře recept kure kuře pečené v troubě recept pečené kuřecí čtvrtky jak dlouho peceme kure pečení kuřete v troubě nejlepší pečené kuře na světě top recepty kuřeci
Suroviny: kuře, máslo, špek, česnek, cibule, koření grilovací, sůl
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
37 názorů