Metyja - valašský dezert
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
Tuky | 17,55 g |
Vláknina | 8,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: starší vydání časopisu Styl.
V minulosti se metyja podávala jinak, jako kaše. Tento recept, hlavně formování, je už přizpůsobený na dnešní dobu. K tomuto receptu nejsou žádné gramáže, vše se přidává tzv. podle oka a dle chuti. Takže množství surovin je pouze orientační a vše se může přidat v libovolném množství. V původním receptu bylo na jednu porci 300 g brambor, to se mi ale zdálo moc, když by se mělo jednat o dezert. Pokud to ale bude sladké hlavní jídlo, tak pak ano.
Tvarovací nerezovou formičku jsem použila o průměru 7,5 cm. Osvědčilo se mně vkládat do formičky pruh papíru na pečení, boky metyje zůstanou čisté, pokud by papír nebyl, tak se brambory při vytažení formy "ušpiní" od povidel.
Pro pořádek vložím odkaz na už jeden existující recept:https://www.toprecepty.cz/recept/34588-metyja/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2023 09:50
19. 9. 2023 07:52
19. 10. 2020 14:31
19. 10. 2020 10:52
17. 10. 2020 17:49
17. 10. 2020 17:43
17. 10. 2020 17:29
17. 10. 2020 17:12
Je hodně podobný receptu od Hosty, ale není stejný, a je tu přesně popsané množství surovin.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 7 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout rozvařeným či nedovařeným bramborám?
Frgály z tortilly od Andrey z Pardubicka dobyly internet: Chutnají jako ty pravé, navíc je můžete mlsat i při dietě
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: brambory, sůl, cukr moučkový, povidla švestková, máslo, mák mletý, cukr moučkový, smetana zakysaná, meduňka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
8 názorů