Játrový sýr
Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 24 062 kJ / 5 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 474,36 g |
Tuky | 415,12 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 2,26 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se sázeným vejcem, s bramborovým nebo zelným salátem nebo pečenými brambory.
Chutná i studený, třeba s houskou nebo chlebem a hořčicí. Já jsem dělala s rýží, možná se to někomu bude zdát neobvyklé, ale nám to chutnalo. Rýži jsem posypala smaženou cibulkou a ochucenou mexickým kořením. Jelikož mi zbyly játra, tak jsem je na pánvi podusila také posypané mexickým kořením a byla to pikantní mňamka. Tento recept mám z kalendáře Kluci v akci a trošku jsem si ho poupravila.
Nevěděla jsem kam to mám zařadit, tak jsem dala do mletého masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2013 10:43
Naše rodina dělá tuto játrovou paštiku:
1 kd vepřových jater
1 kg syrového sádla
0,1 kg vepřové kůže vařené
3 stroužky česneku
1 menší cibule
40 gr soli pragandy(vede každá drogerie)
koření do paštiky,neobo jen pepř,sůl,špetku skořice,špetku nového koření,
Postup: umeleme 2 x jádtra co nejemněji,sádlo 1x také,každé zvlášť.při mletí jater přidáme sůl a koření,česnek i cibuli.Játra promícháme a necháme asi 2 hod,prorůžovět(to udělá pragada sůl)potom tyčkovým mixérem mixujeme játra za postupnmého zašlehávání mletého sádle.Postupně se spojí do kompaktní játrové hmoty,která velmi lepí.Tuto hmotu naplníme do vhodné nádoby,nebo skleniček s víčky a na plechu v troubě necháme táhnout při teplotě 85 st.2,5 hod.Nádoby můžeme vyložit plátky anglické slaniny,nebo podobně.Po vychlazení je super.Dobrou chuť.Děláme ji doma mnoho let.
28. 12. 2011 18:31
20. 1. 2010 22:19
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
20. 1. 2010 13:59
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 1. 2010 11:39
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 1. 2010 10:47
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
20. 1. 2010 08:43
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 1. 2010 00:25
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 1. 2010 00:20
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
19. 1. 2010 23:26
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
19. 1. 2010 23:12
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
19. 1. 2010 23:11
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Máš odemne velikánský bodík, už vím, co si zítra udělám ... parááda, jsi zlato
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 7 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno 17. 6. 2024 16:27
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kostky na houbách
vakl1 uvařila před 33 minutami
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Moanka uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
marketa.stockova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Cuketa s rajčátky, mrkví a parmezánem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Šátečkové koláčky s tvarohem a meruňkami
Mizera uvařila před 1 hodinou
Domácí knedlík od maminky
Miroslava50 uvařila před 2 hodinami
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 4 hodinami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: játrový sýr játrový sýr recept domácí játrová paštika kluci v akci recept na jatrový sýr kluci v akci játrová paštika domaci jatrovy syr recept paštika játrový sýr domácí paštika kluci v akci paštika játrový sýr recept kluci v akci domácí paštika recept játrový sýr jatrovy salam játrová paštika kluci v akci recepty paštiky 43 receptů dobrůtky jatrovy salam recept játrový salám recepty játrový sýr recepty domácí játrový salám recept na játrový salám játroví sýr
Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, játra vepřová, česnek, kmín mletý, ořech muškátový, majoránka, koření nové koření mleté, bazalka čerstvá, kůra citronová, pepř mletý, sůl, led
Játrový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVzN
12 názorů