Játrová polévka

Suroviny

150 g vepřových jater
1 cibule
polohrubá mouka
kostka bujonu
2 plátky veky
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli,

  2. Přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.

  3. Zapečená játra poprášíme lžící mouky a zapražíme.

  4. Podlijeme 2 dl vody s půlkou kostky bujonu a dusíme doměkka.

  5. Měkká játra překrájíme na malé kousky a přidáme do 1,5 litru procezeného vývaru.

  6. Dosolíme a dochutíme pepřem.

  7. Veku nakrájíme na malé čtverečky a opečeme na sádle nebo oleji. Tyto krutonky přelijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu Játrová polévka

Tématické fráze: játrové knedlíčky recept játrová paštika recept polévka s játrovou zavářkou polévka s játrovými knedlíčky játrové knedlíčky do polévky játrová omáčka recept recept játrová paštika recept na játrovou polévku játrové knedlíčky ze zavářky polévka s játrovou zavářkou recept recept na játrovou zavářku vepřové játrové knedlíčky kupovaná játrová zavářka do polévky játrové knedlíčky z játrové zavářky knedlíčky z játrové zavářky jatrove knedlícky z kupované zavarky recept polévka s játrovou zavářkou játrové knedlíčky játrová paštika top recepty játrové knedlíčky z králičích jater