Játrová polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 5 názorů

32

Suroviny

150 g vepřových jater
1 cibule
polohrubá mouka
kostka bujonu
2 plátky veky
sůl
pepř
sádlo
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli,

  2. Přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.

  3. Zapečená játra poprášíme lžící mouky a zapražíme.

  4. Podlijeme 2 dl vody s půlkou kostky bujonu a dusíme doměkka.

  5. Měkká játra překrájíme na malé kousky a přidáme do 1,5 litru procezeného vývaru.

  6. Dosolíme a dochutíme pepřem.

  7. Veku nakrájíme na malé čtverečky a opečeme na sádle nebo oleji. Tyto krutonky přelijeme polévkou a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játrová polévka

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo