Játrová paštika domácí

heli3 Kuchařka:

15 skleniček Zavařeniny 26 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

3 kg libového bůčku
30 dkg cibule (rozkrojit na čtvrtky)
1 kg jater
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozkrojíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při 200°C s cibulí. Necháme zchladnout, umeleme na masovém strojku, přidáme 1 kg pomletých syrových jater.

  2. Ochutíme novým kořením, pepřem, paštikovým kořením, promícháme a plníme do 3/4 do připravených sklenic. Uzavřeme a sterilizujeme při 95°C 2 hodiny.

Poznámka

Použít červená víčka. Vyzkoušeno letitě, recept od maminky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová paštika domácí

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Reaguji na zdejší dotazy. Poctivě uvařená játrová paštika vydrží doma i několik měsíců. Jinak já kupuju na paštiku játra vždy od řezníka a dělám tři druhy játrové paštiky. Ráda přiložím také ruce k dílu a sdílím i svůj osvědčený recept pro zájemce:
    http://makova-panenka.cz/recepty/domaci-pastika-re... :-)

    Odpovědět

  • františek linc františek linc(neregistrovaný)

    Dotaz, jak dlouho vydrží uskladněná a jak jí nejlépe uskladnit? Děkuji

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Při zavařování je ta sklenice ponořená celá nebo jen částečně.

    Odpovědět

  • Zdenek Zdenek(neregistrovaný)

    ano jatra se tam dava sirova ona se udela jak se to zavaruje:-))

    Odpovědět

  • Jan Průša Jan Průša(neregistrovaná)

    Jen se zeptám ty játra se nemusí tepelně upravit? děkuji za rady.;-(

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Rreceptík vypadá báječně tak ho poprvé zkusím udělat, prosím zní to asi hloupě, ale je jedno jestli játra vepřové nebo kuřecí?:-8 jsou lepší kuřecí nebo vepřové:-?Moc děkuji už se nemůžu dočkat :):-K

    Odpovědět

  • Kája K Kája K(neregistrovaný)

    Děkuji za recept super:yes::yes:

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Tak dnes jsem opět udělala paštiku, 17 skleniček a tentokrát jsem do paštiky přidala trochu koňaku, zrovna byla při ruce Metaxa ******* :-)) kvalita. Paštika nemá chybu!!!!!!

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Tahle paštika nemá chybu, už jsem ji dělala potřetí.Dříve jsem dělala trochu jinak,ale těžce se roztírala, tahle je fajn a je to tím,že se tam dávají ta játra syrová.Alespoň si to myslím :-) Jen jsem si včera koupila mandličky,že je tam přidám a nakonec jsem na ně zapomněla ;-(

    Odpovědět

  • VS VS(neregistrovaný)

    Nevím proč to zavařujete, sádlo ve skleničce vystoupí nahoru. paštiku plním do salámových střev a sterilizuji při teplotě 75-85°C asi 1,5h, po vychladnutí dám do mražáku třeba na půl roku.

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b

    Ahoj, včera jsem dělala paštiku játrovou od "heli3" a musím říct, že fakt dobrá. K ní byl včera ještě teplý chléb z místní pekárny, fakt mňamka:-p

    Odpovědět

  • Lidus Lidus

    :yes:Uděluji bodík, vyzkoušeno, jednoduché a hlavně výborné!:-p Jen jsem nesehnala paštikové koření, tak jsem si ho odhadem vyrobila sama - nové koření, majoránka, česnek, bílý pepř, muškátový oříšek, květ, česnek, bazalka, zázvor (maličko) - všeho přiměřeně:-D. Zavařovala jsem do malých skleniček,pro jistotu, aby se dobře provařila játra.

    Odpovědět

  • Anuš Anuš(neregistrovaný)

    Na konci receptu je psán 1 kg jater

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Jiřička:To je recept na játrovou paštiku?Kde jsou játra,diky

    Jiřička:

    Odpovědět

  • Titus Ž. Titus Ž.(neregistrovaný)

    Také jí dělám a chutnala všem kteří jí jedly.Chtějí recept,tak jej rozdávám.Celkem vzato je to pochoutka.Když jde huba vandrem tak není nad chléb namazaný touto paštikou.:yes::-K:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo