Časté chyby při pečení sušenek: Jak na to, aby vaše sušenky byly dokonalé
Sušenka je křehký, na povrchu křupavý a uvnitř vláčný koláček se sladkou chutí cukru, čokolády nebo kandovaného ovoce. Pokud má divný tvar, je tenká, tvrdá, láme se, nebo je naopak vlhká, udělali jsme něco špatně.
U sušenek platí dvojnásob, že musíme pečlivě dodržovat recepty. Pokud se od receptu odchýlíme, může pečení dopadnout špatně, a to by byla škoda. Poradíme vám, jaké jsou nejčastější chyby při přípravě domácích sušenek:
Časté chyby při pečení sušenek
Nemusíte se ničeho bát - i pokažené sušenky se dají jíst, jen nejsou tak hezké:
- Neoddělujeme žloutek od bílku, vejce se šlehají celá. Při použití bílkového sněhu nebudou sušenky křehké, ale měkké jako korpus na dort.
- Vejce šleháme s cukrem a tukem do pěny, pak přidáme suché ingredience, aby se těsto dobře spojilo.
- Těsto s moukou nesmíme přemíchat, jen ho smísíme a spojíme, aby netvořilo hrudky.
- Hodně mouky způsobí, že jsou sušenky tvrdé. Nesmíme ji přisypávat, i když se zdá, že je těsto řídké - radši ho na chvíli uložíme do lednice.
- Málo mouky - sušenky se roztečou. Není třeba přidávat do těsta mléko a máslo necháme pouze povolit - nerozehříváme ho.
- S cukrem není potřeba šetřit, jen s ním jsou sušenky vláčné a křupavé.
- Příliš prášku do pečiva nebo sody dá sušenkám nepříjemnou pachuť. Těsto se sodou musíme nechat v lednici odležet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můžete si pomoci umícháním těsta v robotu. Při tvarování sušenek si namočte ruce, aby se vám těsto nelepilo na prsty. Při dodržení všech rad v receptu upečete sušenky, které nenechají děti ani vychladnout a hned je sní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Luštěniny jako základ sladkého moučníku: Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové kuličky chutnají skvěle
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře