Nízkokalorická příloha jménem květáková rýže: Jak ji připravit? Poradí vám videonávod
Květák je perfektní potravinou, kterou můžete využít na různé způsoby. Přemýšleli jste ale někdy o tom, že se dá z květáku vytvořit skvělá příloha? Květáková rýže se hodí k lecjakému masu, navíc nemá téměř žádné kalorie.
Květáková rýže je perfektním způsobem, jak trošku odlehčit svému jídelníčku, protože nemá téměř žádné kalorie. Navíc do sebe dostanete řadu vitamínů a živin, které tato zelenina obsahuje. Květákovou rýži lze už nyní zakoupit i v supermarketech, ovšem chutnější a levnější verzi si snadno zvládnete připravit i doma. Pojďme se podívat, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit květákovou rýži
Máme pro vás jednoduchý postup:
- Připravíme si květák, který očistíme a omyjeme.
- Následně jej nahrubo nastrouháme na struhadle.
- Nakrájíme si cibuli, zlehka ji osmahneme a přidáme květák.
- Dochutíme solí a oblíbeným kořením a můžeme podávat.
Příloha v podobě květákové rýže se perfektně hodí například k vepřovému se zeleninou, kuřecímu ve smetanové omáčce, ale třeba i k vídeňské roštěné.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Komentáře