Jak grilovat zeleninu? Příjemně odlehčí váš jídelníček. Podle našeho návodu si na ní pochutnáte
Grilovací sezóna je v plném proudu a vy přemýšlíte, jak přece jen trochu odlehčit svůj jídelníček? Dopřejte si skvělou grilovanou zeleninu, která se hodí k masu, ale i třeba do salátu nebo rizota. Díky našemu návodu si na ní pochutnají i zarytí masožrouti.
Grilovaná zelenina je perfektní přílohou k masu, ale dají se z ní vytvořit skvělé saláty či třeba lehké rizoto. Pokud navíc víte, jak ji správně připravit, bude krásně křupavá a zůstanou v ní všechny důležité vitamíny. Jak na to?
- Připravte si jednoduchou marinádu z česneku, olivového oleje, soli, pepře a oblíbených bylinek (například oregano, bazalka, tymián).
- Nakrájejte zeleninu vhodnou na gril (cuketa, žampiony, paprika, lilek, kukuřice) a vložte společně s marinádou do uzavíratelné misky.
- Zeleninu opečte na grilu ze všech stran a následně podávejte k masu, rybě či třeba ke grilovanému hermelínu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilovanou zeleninu zužitkujete i druhý den
Ačkoliv se grilovaná zelenina nejvíce hodí jako příloha k jiným grilovaným pochoutkám, nespotřebované množství můžete snadno použít i do jiných pokrmů. Dokonce někomu chutná více studená než teplá. Perfektně se hodí do salátu, rizota nebo si ji jednoduše můžete jen tak zapéct se sýrem. Vynikající je také naložená grilovaná zelenina v oleji a octu, dochucená česnekem a petrželkou.
Grilovaná zelenina se perfektně doplňuje s různými omáčkami, dipy a dresingy. K nejoblíbenějším patří česneková omáčka, dip z čerstvých bylinek a jogurtu nebo třeba avokádový dresing.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
Apetit piknik je tady: Podívejte se na největší lákadla a praktické informace
Komentáře