Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
Kapary mají silnou slanou chuť a používají se na dochucování různých jídel. Výborné jsou v kombinaci se sušenými rajčaty a olivami. Do pokrmů je přidáváme až těsně před dovařením.
Kapary jsou naložená poupata středomořského keříku kapary trnité, Capparis spinosa. Keřík je poléhavý a bodlinatý. Poupátka se nakládají buď do soli nebo do vinného octa. Vysoká teplota zvyšuje jejich slanost, proto je dlouho nevaříme.
Kapary do různých jídel
Tuto pochoutku před přidáním do jídla můžeme ještě propláchnout vodou a osušit, abychom snížili její slanost. Kapary jsou typickou surovinou do jídel středomořské kuchyně, podobně jako olivy. Můžeme je přidávat do salátů, podávat k sýrům, rajčatům a těstovinám.
Kapary v cuketové směsi na topinky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Falešné tataráky dokáží trumfnout i masový originál. Výraznější chuť má avokádový, červená řepa zase přidá jemnou kyselost
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře