Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary zahradní

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 12:18

Suroviny

Porce: 2 malé skleničky(2x 200 ml)

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie308 kJ / 74 kcal
Bílkoviny1,30 g
Tuky0,71 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z časopisu "Glanc", který mi chodí poštou od jeho 1.čísla už hodně let, recepty jsou v každém čísle a občas se objeví bomba recept. Tento se mi líbil, tak jsem ho realizovala a chci se o něj s váma podělit- hlavně to funguje a je to zadarmo!

Na kapary se dá použít i lichořeřišnice, nebo poupata pampelišek!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

21. 1. 2015 10:05

casino:Mnohem lepší než sedmikrásky jsou poupata pampelišky a zmíněná lichořeřišnice je skoro srovnatelná s chutí kaparů. Měla jsem možnost si v Řecku natrhat z keřů čerstvá poupata a chutnají opravdu velmi podobně nahořkle jako lichořeřišnice a pampeliška. Takže neplenit sedmikrásky, ale radši tyto dva druhy;-)

casino casino

21. 1. 2015 09:57

Tak toto je 2. rcp který si píši do kandeláře k odzkoušení. :yes:
Moc od toho nečekám, (asi to bude horší než např. "brusinky" z rybízu), ale neříkám tak ani tak...:-D Nejdůležitější bude neprošvihnout ten správný čas ke sběru nerozvinutých poupat.
Asi vynechám jamajský pepř v nálevu a pepře dám 10x víc.
Zkusím i poupata zmíněné lichořeřišnice (dosud plením záhony paní casinové pouze kvůli listoví a květům do salátů či na chleba s máslem)

jarka skrobakova

15. 5. 2012 18:40

:-O:-O:yes::yes:

Mondi

15. 5. 2012 07:10

Já znám, že se dělají zavřená zelená poupátka z čekanky obecné :-p je to dost podobné kapary, ale nedává se nové koření.
http://www.danihelka.cz/02.odkazy/06.RUZNE/lecivky...
Sedmikrásky to je dobrý a zdraví nápad :yes:

Paprika Paprika

15. 5. 2012 06:30

BOMBA !!! :yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

15. 5. 2012 04:58

1974andrea:Hella: blatouch bahenní je opravdu mírně jedovatý, to bych neriskovala ;-)
Já znám kapary z nezralých plodů lichořeřišnice. Dělá se to z toho důvodu, že i vzhledově "trochu" kapary připomínají. U rozkvetlých sedmikrásek jsem poněkud na rozpacích. Chuť asi bude dobrá. Spíš vyzkouším ty pampelišky, letos jsem nesehnala lichořeřišnici do koryt, takže ta nebude. Dávám její listy do salátů :-p

magdalenka magdalenka

14. 5. 2012 21:57

Hella: Tie malé tuhé poupata pampelišky nie sú vôbec horké. Z čistého prostredia môžeš rovno ochutnať, uvidíš, že mám pravdu, len tú rúrkovitú stonku dobre odtrhni.

Bibinka Bibinka

14. 5. 2012 20:03

Všem vám velmi děkuji, hodně mě překvapilo, že se recept líbí a potěšilo mě to:yes:;-)

1974andrea 1974andrea

14. 5. 2012 19:29

Hella:Z blatouchu?:-O Já myslela, že je jedovatej:-O:-)

Hella Hella

14. 5. 2012 19:26

Tak já tohle znám z poupat blatouchu, sedmikrásky by mě nenapadly a pamppelišky bych se bála, že budou hořké.

magdalenka magdalenka

14. 5. 2012 19:10

Ahoj, ako som čítala recept, prv než som dočítala, ma napadli tie pampeliškové poupata. Pokosili tu lúku, tak snáď sa zas objavia tie malé tuhé púčiky, poupata. (Zbierala som doteraz len na šalát.)Je veľmi ťažko vystihnúť ten správny čas ich zberu. Sedmikrásky mi ničia trávnik, mám ich, na šťastie málo.
Recept je bomba, to sa musí uznať! Vďaka!:yes:

lomačka

14. 5. 2012 16:50

No, taky sem slyšela, že z poupat pampelišek,ale sedmikrásky?:-O

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 5. 2012 15:59

:-O:-O:yes:

rebeka rebeka

14. 5. 2012 15:57

:-O:-O to čučím:-O:-O a ještě to krásně vypadá;-):-):-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 5. 2012 15:36

Jani super. Myslím ale, že by mi zdřevěněly záda, než bych to nasbírala:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kapary kapary z pampelišek kapary z lichořeřišnice pampeliškové kapary kapary z pampelišky recepty s kapary lichořeřišnice jako kapary kapary recepty domácí kapary z pampelišek kapary recept lichořeřišnice kapary domácí kapary co je kapary kapari kapari z pampelišek pampelišky jako kapary co je to kapary kapary ze sedmikrasek co jsou kapary recept s kapary

Suroviny: květy sedmikrásky, ocet vinný bílý, pepř, koření nové koření, semínka hořčičná, sůl

TopRecepty.cz

Kapary zahradní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GzZ8