7 tipů na velikonoční jidáše. Jak nejlépe upéct oblíbené pečivo. Vsaďte na tyto recepty
Podle tradice se podávají jidáše na Zelený čtvrtek a údajně chrání zdraví v následujícím roce. Toto sladké pečivo se připravuje z kynutého těsta a tvaruje se nejčastěji do tvaru stočeného provazu. Po upečení se pečivo potírá medem.
Různé tvary z kynutého těsta
- Velikonoční jidáše
- Jidáše, jidášky…
- Luxusní velikonoční jidáše
- Medové jidáše
- Medové velikonoční jidáše
- Zajíčkové jidáše
- Velikonoční celozrnné jidáše
Do těsta na jidáše můžeme přidávat rozinky, pečivo pak bude ještě chutnější. Před pečením lze tvary sypat drobenkou. Hotové jidáše jíme jen tak - bez další úpravy. Výborné jsou i rozkrojené a namazané - obvykle máslem a marmeládou či medem. Podáváme je především jako chutnou snídani.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Komentáře