Jakou náplň zvolit do išelských dortíčků? Vybrat si můžete z klasiky i jiných možností
Išelské dortíčky patří k oblíbeným druhům vánočního cukroví. Dortíčky polité čokoládou, s ořechovou náplní vonící po rumu a s lehce pikantní chutí marmelády si zamiluje každý. Ne každý však ořechy jí, proto vám přinášíme tipy na několik druhů náplně.
Máme pro vás výběr pěti nejoblíbenějších náplní do išelských dortíčků, ze kterých si vybere úplně každý. Jen je nezapomeňte plnit až před Vánocemi, pokud je nechcete péct hned několikrát – mizí totiž rychlostí blesku, ne-li rychleji.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejoblíbenější náplně do išelských dortíčků
Máme pro vás několik tipů:
- Klasická náplň se skládá ze 100 g mletých ořechů, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce meruňkové marmelády, 1–2 lžic rumu. Všechny ingredience stačí smíchat dohromady.
- Druhou verzí klasiky je 100 g cukru, 3 žloutky, rum a vanilka podle chuti, 200 g pikantní marmelády, 150 g mletých ořechů, kdy opět stačí vše smíchat dohromady, jako v předchozí variantě.
- Čokoládovou náplň vytvoříte z 500 ml smetany ke šlehání a 150 g hořké čokolády. Čokoládu rozpusťte ve smetaně, po vychladnutí vyšlehejte a naplňte směsí cukrářský sáček, se kterým budete dále pracovat.
- Pokud jste si nevybrali žádnou z předchozích možností, zkuste karamelový krém, kdy ¾ kostky másla vyšleháte s karamelovým Salkem. Nakonec lze přidat ořechy, kakao nebo rum podle chuti.
- Rozmlsaným jazýčkům můžete připravit pudinkový krém s máslem. Pudink uvařte podle návodu na obalu, po jeho vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a nakonec přidejte rum či ořechy podle libosti.
Jakou náplň do išelských dortíčků preferujete vy? Podělte se s námi v komentářích. Pokud nedáte dopustit na klasiku, zkuste si ji připravit podle našeho videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 16 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno 16. 6. 2024 22:10
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jakou polevou zdobíme beránka? Bílkovým sněhem nebo také čokoládou
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Komentáře
10. 12. 2023 14:51