Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný karamelový krém k plnění dortů, zákusků nebo cukroví zvládnou i úplní začátečníci. Máme ale variantu i pro pokročilé
Zdroj: Toprecepty.cz

Na karamelový krém potřebujeme zkaramelizované slazené kondenzované mléko a máslo. Krém lze také připravit z karamelového pudinku nebo z karamelu s moučnou kaší. Záleží na našich zkušenostech v kuchyni.

Karamelovým krémem plníme dorty, medovníky a často také cukroví - např. košíčky, trubičky nebo ořechy. Jeho výhoda je v jednoduché přípravě, kterou zvládne každý. Karamelový krém se dá vytvořit více způsoby. Záleží na našich kuchařských zkušenostech, podle nich si vybereme vhodný postup.

Jak na karamelový krém

Ten nejjednodušší krém zvládne úplně každý.

  1. Nejsložitější postup má výhodu v tom, že výsledného krému je poměrně hodně. Připravíme karamel z cukru, horký rozvaříme s mlékem a moukou na hustou kaši a po zchladnutí vyšleháme s máslem. Podívejte se na podrobný popis přípravy krému.
  2. Jednodušší postup je ten, kdy neotevřenou plechovku Salka (slazené kondenzované mléko) vaříme ponořenou ve vodě asi 2 hodiny. Necháme zchladnout v pokoji do druhého dne, pak otevřeme a vyšleháme s máslem. Mléko i máslo musí mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Návod je přesně popsaný u receptu.
  3. Nejsnazší postup počítá s koupeným zkaramelizovaným Salkem, které v pokojové teplotě vyšleháme s máslem, také v pokojové teplotě, můžeme přidat lžíci rumu. Rychlost a jednoduchost je vykoupena o něco vyšší cenou karamelového Salka.

V našem receptáři máme popsané i jiné typy karamelových krémů, např. s karamelovým pudinkem. Videorecept podrobně ukazuje, jak připravit karamelový krém z pudinku a karamelu. Přejeme, aby se vám cukroví, zákusky a dorty dařily podle vašich představ.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Salko se dá vařit i v papiňáku - tam mu stačí 40 minut.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky