Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný karamelový krém k plnění dortů, zákusků nebo cukroví zvládnou i úplní začátečníci. Máme ale variantu i pro pokročilé
Toprecepty.cz

Na karamelový krém potřebujeme zkaramelizované slazené kondenzované mléko a máslo. Krém lze také připravit z karamelového pudinku nebo z karamelu s moučnou kaší. Záleží na našich zkušenostech v kuchyni.

Karamelovým krémem plníme dorty, medovníky a často také cukroví - např. košíčky, trubičky nebo ořechy. Jeho výhoda je v jednoduché přípravě, kterou zvládne každý. Karamelový krém se dá vytvořit více způsoby. Záleží na našich kuchařských zkušenostech, podle nich si vybereme vhodný postup.

Jak na karamelový krém

Ten nejjednodušší krém zvládne úplně každý.

  1. Nejsložitější postup má výhodu v tom, že výsledného krému je poměrně hodně. Připravíme karamel z cukru, horký rozvaříme s mlékem a moukou na hustou kaši a po zchladnutí vyšleháme s máslem. Podívejte se na podrobný popis přípravy krému.
  2. Jednodušší postup je ten, kdy neotevřenou plechovku Salka (slazené kondenzované mléko) vaříme ponořenou ve vodě asi 2 hodiny. Necháme zchladnout v pokoji do druhého dne, pak otevřeme a vyšleháme s máslem. Mléko i máslo musí mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Návod je přesně popsaný u receptu.
  3. Nejsnazší postup počítá s koupeným zkaramelizovaným Salkem, které v pokojové teplotě vyšleháme s máslem, také v pokojové teplotě, můžeme přidat lžíci rumu. Rychlost a jednoduchost je vykoupena o něco vyšší cenou karamelového Salka.

V našem receptáři máme popsané i jiné typy karamelových krémů, např. s karamelovým pudinkem. Videprecept podrobně ukazuje, jak připravit karamelový krém z pudinku a karamelu. Přejeme, aby se vám cukroví, zákusky a dorty dařily podle vašich představ.

 

Komentáře

duslik

16. 12. 2022 13:29

Salko se dá vařit i v papiňáku - tam mu stačí 40 minut.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky