Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22 letých zkušeností.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2021 11:06
Lépe než pokapat rybu citronovou šťávou je citron nakrájet na plátky, pár vložit dovnitř a pár na povrch ryby. Tento způsob dodá lepší chuť.
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".
19. 7. 2015 11:23
I odborníci z oboru gastronomie právě u ryb připouštějí i větší množstvi soli. S chuťovými pohárky to asi nebude mít nic společného.
Je to jen otázka chuťi.
Je to jen otázka chuťi.
18. 7. 2015 19:04
Jindra: Ale môže...pokiaľ nemá človek pokazené chuťové bunky nadmierou soli.
18. 7. 2015 18:25
Ryba bez soli v jakékoli podobě nemůže být dobrá.
24. 5. 2014 14:43
mńam..
24. 5. 2014 06:47
Makrelu grilujeme každoročně, zahajujeme tím prázdniny
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit Z bylinek přidávám ještě hladkolistou petržel a meduňku.
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit Z bylinek přidávám ještě hladkolistou petržel a meduňku.
23. 5. 2014 21:51
mám ráda ryby a makrela na grilu nemá konkurenci přesto si ale nedokážu představit maso bez alespon minimum soli...přesto dávám bodík,ukládám a vyzkouším....ale drobátko soli tam přidám
23. 5. 2014 21:01
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 3 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 26 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 30 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 42 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: makrela na grilu makrela na grilu recept makrely na grilu makrela na gril recept příprava makrely na gril makrela na grilu,recept koreni na makrely makrela na gril recept na makrelu na gril příprava makrely na grilu makrely na grilu recept gril na makrely recept makrela na grilu koření na makrelu makrely na gril recept na makrelu na grilu cerstva makrela makrela gril makrela recept makrela na grilu recepty
Suroviny: makrela, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé, pažitka, koření na ryby, šťáva citronová, citron
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
8 názorů