

Makrely s libečkem na grilu
Suroviny
- Makrely (mražené nebo čerstvé)
- olej
- mletý pepř
- drcený kmín
- česnek
- nať libečku
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí naplníme makrely a necháme v chladu proležet, pak grilujeme na roštu po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází ze staršího vydání časopisu Receptář a takto se makrely připravují u Přemka Podlahy na doporučení Miloše Štěpničky z Vodňan. V nouzi se údajně dají připravovat na kusu králičího pletiva na ohništi :-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makrely s libečkem na grilu
-
Taky jsem dnes připravovala podle receptu.....a taky chválím. Chutnalo i mému 5ti letému synkovi
-
brosak91: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo
-
Tento úžasný recept byl ověřen dnes na oběd a prostě nemá chybu!!!
Děkuji za recept.
-
kokronilla: Tak to jsem moc ráda a děkuji.
-
Tak jsem v sobotu do téhle skvělé marinády naložila pangasia, v neděli sjme ho nagrilovali, a jedním slovem- úžasné. Chutnalo všem, i těm co ryby až tak nemusí.
posílám bodíka -
No, už abychom zs mohli grilovat