Makrely s libečkem na grilu

Merylas Kuchař:

Grilování 6 názorů

57

Suroviny

Makrely (mražené nebo čerstvé)
olej
mletý pepř
drcený kmín
česnek
nať libečku
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí naplníme makrely a necháme v chladu proležet, pak grilujeme na roštu po obou stranách.

Poznámka

Recept pochází ze staršího vydání časopisu Receptář a takto se makrely připravují u Přemka Podlahy na doporučení Miloše Štěpničky z Vodňan. V nouzi se údajně dají připravovat na kusu králičího pletiva na ohništi :-))

Další mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makrely s libečkem na grilu

  • silbyla silbyla(neregistrovaná)

    Taky jsem dnes připravovala podle receptu.....a taky chválím. Chutnalo i mému 5ti letému synkovi :-):yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    brosak91: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • brosak91 brosak91

    Tento úžasný recept byl ověřen dnes na oběd a prostě nemá chybu!!!
    :-):yes: Děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    kokronilla: Tak to jsem moc ráda a děkuji.:-K

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Tak jsem v sobotu do téhle skvělé marinády naložila pangasia, v neděli sjme ho nagrilovali, a jedním slovem- úžasné. Chutnalo všem, i těm co ryby až tak nemusí.
    posílám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, už abychom zs mohli grilovat:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo