Sklízejte plodiny ve správném čase, abyste si dopřáli jejich dokonalou chuť
Sklizeň je proces, během něhož sbíráme zralé plodiny a plody ze svých zahrádek. V každém ročním období dozrávají jiné plodiny, a to v čase, kdy mají nejlepší velikost, konzistenci a především chuť.
Sklizeň v jednotlivých ročních obdobích
Každé roční období je ideální pro sklizeň určitého ovoce a zeleniny.
Jaro
- V jarních měsících se sklízejí nebo vysazují různé druhy zeleniny, jako jsou špenát, ředkvičky, salát, čerstvý hrášek a jarní cibule.
- Také začínají sklizně ovoce, jako jsou jahody a maliny, které dozrávají brzy na jaře.
Léto
- Léto je sezónou pro sklizeň mnoha druhů ovoce včetně třešní, borůvek, jahod, broskví, meruněk, hroznů, jablek a hrušek.
- Zelenina, jako jsou rajčata, okurky, papriky a baklažány, dozrává a je sklízena. Na začátku léta se také sklízí česnek, na konci léta pak cibule.
Podzim
- Podzim je sezónou pro sklizeň dalšího ovoce, jako jsou hrozny pro výrobu vína, jablka, hrušky, a také ořechy, jako jsou lískové ořechy a vlašské ořechy.
- Zelenina, jako jsou dýně, červená řepa, brambory, celer a mrkev nebo kukuřice, je sklízena na podzim a často se používá v tradičních podzimních pokrmech.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 48 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert
Bagetová výzva MasterChef Česko podle redakce: Dáte si tu s kuřecím masem, hovězími placičkami nebo sýrem?
Šéf se vrátil! Zdeněk Pohlreich už zase boduje v novém kulinárním pořadu