Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zužitkovat třešně - nejlepší recepty

Jak zužitkovat třešně - nejlepší recepty

Babičky nám vždy radilyly, že na třešně se nesmí pít. Jak je to ale doopravdy? Faktem je, že když sníte větší množství syrových třešní a zapijete je vodou, dojde k tvorbě střevního plynu, takže byste se na chvíli měli zavřít někam do soukromí. Máte-li citlivější žaludek, můžete si užít jednorázový průjem, ale nic horšího než nafouklé břicho by se vám stát nemělo.

Přesto doporučujeme počkat a třešně tepelně zpracovat - třeba v tradiční bublanině, která by bez nich nebyla to pravé. Tahle v Česku obzvlášť oblíbená buchta je prostě klasika. Z třešní jsou ale rovněž skvělé domácí marmelády nebo plněné knedlíky. Fantazii se meze nekladou.

Více

1 2 3 4 5

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům