Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky
15. 11. 2018 Historie a zajímavosti
Každoroční dilema, co koupíme pod stromeček svým blízkým, je opět tady. Nabídka v obchodech všeho druhu je veliká. Nebo spíše obrovská. Topíme se v moři nabídek a říkáme si „co mám vybrat, co by se mu/jí mohlo líbit“. A tak stále více lidí řeší dárky nákupem delikates v dárkových balíčcích.
Sehnat se dají už hotové dárkové kazety, koše, efektně zdobené krabičky, nebo jen celofánové sáčky s pentlí. Někdy se jedná až u umělecká díla. Obsah se dá často zvolit podle přání - uděláme tak radost zdravým mlsáním, kvalitním alkoholem, výběrovými paštičkami a džemy.
Možná se vám stalo, že rodiče sprásknou rukama nad rozbaleným kávovarem, mixérem, či doplňkem do kuchyně a se strojeným úsměvem oznámí „Ale děti, vy nemáte rozum. Co s tím budeme dělat? A kam to dáme?“.
Tyto reakce většinou nehrozí právě u dárků určených ke konzumaci. Už jen proto, že víme, co kdo má rád, jestli je to „masař“, nebo je na sladké. Je to svým způsobem dostupný luxus, který lze dobře uzpůsobit naší peněžence. Pozor bychom si měli dát na trvanlivost jednotlivých výrobků a skladovací podmínky, některé balíčky totiž musí být uloženy v chladu.
Letos frčí regionální speciality od českých výrobců, což nám potvrdil Olin Bezchleba ze Zábřežské rodinné konzervárny Via Delicia. „Máme nachystané oblíbené sety ze zvěřiny a z lesních plodů, na své si přijdou milovníci specialit z kachen, ze sladkovodních ryb i z kvalitního vepřového a hovězího masa“. Sortiment je skutečně pestrý, stylově balený a ceny jsou dostupné. „Dárkové balíčky dokážeme poslat kurýrem po celé republice, což využívá stále více zákazníků a pro své blízké nechávají balíček poslat s věnováním. O všechno se postaráme.“ dodává Olin Bezchleba.
Pokud tedy míříte do Jeseníků, určitě se cestou nezapomeňte zastavit v Zábřežské manufaktuře Via Delicia.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Znáte trhané maso? Poradíme vám, jak připravit a podávat klasický americký pokrm
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami