Přemek Forejt: neotřelá gastronomie pro Olomouc i zbytek země
Ačkoli nebyla gastronomie odmala jeho snem (chtěl být hercem), druhá volba se mu nakonec vyplatila. Vyučil se a vyrazil se zdokonalit do Anglie, kde se v michelinské restauraci vypracoval na takovou úroveň, že se po návratu domů zařadil mezi českou špičku (je držitelem ocenění Zlatý kuchař). Po brněnské restaurace Koishi s oceňovanou japonskou kuchyní zamířil Přemek Forejt do Olomouce, kde otevřel svůj podnik Entrée, který se orientuje na přípravu rafinovaných pokrmů zejména z lokálních surovin.
Do širšího povědomí veřejnosti se ale Přemek Forejt dostal především díky svému porotcování v soutěži MasterChef Česko. Televizní diváky zaujal nejen svými zkušenosti, ale i sympatickým, neotřelým vzhledem.I díky své popularitě je proto zván na různé akce, které vylepšuje svými kulinářskými kousky, anebo i jako konzultant podniků, které potřebují kuchařsky pozvednout. I takto tedy vypadá kariéra kuchařského showmana.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 9 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přečtěte si Zobrazit více
Vítězem barmanské soutěže Kinley Grand Cocktail Cup se stal Jaroslav Jeřábek
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Knedlíky k obědu: Zločin nebo tolerovatelný hřích? Odbornice zná odpověď!