Halloween - strašidelné menu nejen pro děti
Halloween slaví především v USA a dalších anglicky mluvících zemích vždy 31. října. Tento svátek má dlouhou tradici, která začala v Irsku a váže se na křeštanský svátek Všech svatých, který připadá na 1. listopadu. U nás pak tradičně 2. listopadu slavíme Dušičky, kdy chodíme na hřbitovy strávit chvilku se zemřelými předky. Na hluboce duchovní význam Halloweenu se dnes bohužel trochu zapomíná, protože se postupem času stal nástrojem vychytralých prodejců k tomu nabízet tématické kostýmy, ozdoby a sladkosti. K Halloweenu totiž patří i koledování, kdy přestrojené děti chodí po domech v sousedství a říkají si o dobroty.
Pro dospělé to bývá většinou záminka k tomu uspořádat večírek. Tento zvyk se dostává i k nám do Česka. Ať už chystáte halloweenskou párty pro přátele, nebo chcete potěšit svoje ratolesti, základem dobrého mejdanu je dobré jídlo. Strašidelné halloweenské menu je snadné vyrobit a má opravdu velké kouzlo. Symbolem Halloweenu je dýně, takže se určitě nebojte vsadit na snadnou krémovou dýňovou polévku nebo třeba dýňový hummus. Vaším nejvěrnějším nástrojem je kečup, který připomíná krev. S jeho pomocí tak můžete v podstatě jakýkoliv pokrm „obléct“ do děsivého kostýmu! Určitě se nevyhýbejte ani sladkému pečení; třeba takové strašidelné prsty nebo duchařské pusinky potěší hlavně ty nejmenší. Jednoduché je i domácí „Raffaelo“, tedy sladké kuličky ze salka ozdobené kokosem, které se za pomoci čokoládových kousků nebo potravinářského barviva dají proměnit v oční bulvy. A pro náročné tu jsou třeba bohatě zdobené halloweenské cupcakes.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 18 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Vaření v mikrovlnce: Pudink, zapečené brambory i paellu zvládnete s těmito recepty rychleji a ještě si skvěle pochutnáte
Pečeme s Ivou: Jak na parádní kynuté lodičky, aby se v troubě „nerozjely“? Pomůže malý trik při kynutí
Holka u plotny radí: Jak na babiččin nepečený dort ze dvou surovin? Zvládnete to za 5 minut!