Raclette
Raclette je tradiční švýcarský pokrm připravený ze stejnojmenného sýra. Sýr se postupně zahřívá a roztavený se podává například s vařenými bramborami ve slupce nebo pečivem a naloženou zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,75 g |
Tuky | 82,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Manžel přinesl tento týden speciální sýr na raclette a já s překvapením zjistila, že tu recept na tuto velmi jednoduchou švýcarskou sýrovou specialitu není.
Klasickým způsobem jak roztavit sýr, je přidržet rozkrojený bochník aromatického vyzrálého Raclette u nějakého zdroje žáru a roztavenou vrstvu setřít velkým nožem jednotlivým strávníkům na horké brambory nebo tenké krajíčky tmavšího chleba. To ovšem nejspíš nebudeme podnikat, protože neprovozujeme speciální Gastätte, která připravuje švýcarské speciality, ale pravděpodobně si koupíme jedno či dvě balení sýra, který už je nakrájený na silnější plátky.
Je to snadné, rychlé a efektní pohoštění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2022 16:06
7. 2. 2021 14:42
Raclette je švýcarské jídlo, také oblíbené ve francouzském Savojsku, založené na ohřívání sýra a seškrábávání roztavené části. Raclette du Valais je švýcarský sýr prodávaný speciálně pro toto jídlo. Nebo varianty tohoto sýra gomser, bagnes, orsieres . To jen když tedy opět kopírujete recept tak zkuste uvést aspoň název sýrů dnes se dají celkem snadno koupit v specializovaných prodejnách . Opravdu Raclette považujete za svůj recept .
25. 5. 2020 18:01
25. 5. 2020 17:54
25. 5. 2020 17:24
25. 5. 2020 16:31
24. 5. 2020 19:53
24. 5. 2020 19:03
24. 5. 2020 08:59
https://www.youtube.com/watch?v=S1T-eFt6-NQ&t=5s
24. 5. 2020 07:00
23. 5. 2020 22:14
23. 5. 2020 22:01
23. 5. 2020 22:01
Veronika.Hrozna: To je ono!
23. 5. 2020 21:41
23. 5. 2020 21:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 14 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 16 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Tynaja uvařila před 2 hodinami
Koláče s tvarohem a rebarborou
LucieLuckaLemurie uvařila před 10 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Poofy uvařila před 10 hodinami
Žampiony ve slanině, plněné nivou
misula29 uvařila před 11 hodinami
Lišky na slanině
Cejenka uvařila před 11 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Denade uvařila před 13 hodinami
Celerové hranolky z trouby
Krabcice uvařila před 14 hodinami
Meruňkový koláč
Lutsienek uvařila před 14 hodinami
Vepřové kotlety na hořčici a bílém víně
Pitr25g uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je to raclette a jak ho připravit? Rozpečený sýr s oblíbenými pochutinami vás nadchne
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Rakletování aneb tavení sýrů: Chutná a efektní zábava, kterou na podzim nahradíte grilování
Další recepty
Suroviny: sýr raclette, brambory, pepř mletý, okurky sterilované, cibulka
Raclette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7gE
20 názorů