Těsto na pizzu
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout se do prvního sousta. Připravte pro rodinu pizzu na přání, těsto je univerzální na všechny druhy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
6 malých pizz
Nutriční hodnoty
Energie | 15 410 kJ / 3 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,45 g |
Tuky | 20,03 g |
Vláknina | 30,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,01 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 745,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chcete křupavější a tenčí pizzu, můžete udělat menší porce. Použít můžete buď klasickou techniku mozzara, což v italštině znamená „trhat“, stejně jako se tradičně vyrábí mozzarella, nebo můžete těsto nakrájet nožem a poté z něj vytvarovat malé bochánky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2022 06:47
Urobil som ju a je výnikajúca! Piekol som pri 250 na vopred predohriatom pizzakameni 10 minút. Postup aj s časom kynutia som dodržal presne. Už inak ani nebudem robiť. Vďaka za recept.
23. 6. 2022 22:03
Doporucila bych lepe popsat postup pripravy.
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .
20. 6. 2022 14:57
Možná by bylo dobre upřesnit, že pokud nemáte troubu která umí alespoň 250 lépe 270 stupňů (Gorenje?)tak doma bohužel křupavou tenkou pizzu asi neuděláte...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 4 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 1 minutou
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 27 minutami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 38 minutami
Duhový dort
Andreass uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 16 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej olivový extra virgin
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PGl
3 názory