Silný slepičí vývar s nudlemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 610 kJ / 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 19,32 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2020 09:53
TOŽ ANO
1. "Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku."
A proč? (na dřevě ne kvůliva úbytku tekutiny?? plast neuznáváte???
2. /strouhanka/ "Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu."
No, ta tekutina nikam nedrhne, že a když to méně saje, tak se strouhanky musí dát více, že a z játrových jsou v tu ránu strouhankové, že
3. Mezi pochoutkami postrádám konzumaci uvedené hmoty za syrova
Strašná dobrota je to
13. 10. 2020 09:13
Játrové knedlíčky , to je také moje hoby.
Když kupuju játra, tak chci špičku, nikoliv tu část se žlučovýma kanálkama. (zkušení ví, že jsou hořké) Pokud je dělám z kuřecích, králíčích, tak je zchladím v mrazáku, pak se krásně škrábou na drobné kousky a hlavně lehce oddělují od kanálků. Na tyto čeká náš kocour. Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku. Zkušení ví proč.
Dám do misky, přidám vajíčko, (nebo podle množství dvě) sůl, pepř, majoránku (kterou rozetřu na jemný prášek v dlani), česnek. Česnek škrábu na keramickém škrabadle, neztratí št´ávu a nejsou zbytky jako v ručním lisu. Cibuli nedávám, neb si myslím, že by to zesládlo, a to nechci.
Dobře vidličkou promíchám a pak přidávám strouhanku z rohlíků. Ale tuto dělám pomocí robota z čerstvých rohlíků. Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu. Nechám aspoň půl hodinu v chladnu a potom dělám pomocí dvou lžiček takové nočky . Jsou stejné , jde to rychle a hlavně dobře utlačené, tak že se nerozpadnou.
Když toho udělám dost, tak zbytek dám do krabičky a do mrazáku na příště.
A jako níže píšete, mám také slabost, že ty játra mám jako jedinečnou pochoutku už od svých dětských let, kdy jsme dělávali zabíjačky, až jsem si přivodil mooooc velký cholesterol.
Ale zkuste ještě jako gurmánský zážitek. Jak máte té hmoty dost, přidejte o dvě vajíčka víc a zkuste to osmažit na horkém sádle, lehce zpěněné cibulce strochou drceného kmínu a pepře. Pokud vám to připomene vzdálenou chuť smazených hub, tak jste na tom přibližně jako já, neb si to dělám jako pochoutku.
,,TOŠ TAK ,,
13. 10. 2020 01:22
12. 10. 2020 09:56
Pepř a nové koření i bobkový list dávám do nerez sítka k tomu určené. Nemusím pak ,,kuki,, hledat a nebo když se dostanou nechtěne do talíře . Neškodil by jeden až dva stroučky česneku.
Domácí nudle, to je nejlepší volba a nebo takzvané drobení.
NUDLOVÉ TĚSTO NASTROUHAT NA HRUBÉM STRUHADLA, NECHAT ZASCHNOUT A PAK PŘIDÁM HNED DO VÝVARU.
Polévka se mi tak nezakalí.
Máme v tradici ještě dávat do této polévky játrové knedlíčky. ALE TY ŘÁDNÉ A VAŘENÉ ZASE PŘÍMO VE VÝVARU A NÉ NĚKDE MIMO. . Opět polévce přinesou vylepšení chutě.
Chybí mi tu takzvané droby, ty polévku dále více chuťově obohatí.
,,TOŠ TAK,,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: slepičí vývar vývar ze slepice slepičí vývar recept domácí slepičí vývar slepičí polévka v tlakovém hrnci jak uvařit silný vývar slepičí vyvar v tlakovém hrnci silny vyvar nejlepší slepičí vývar slepičí vývar v pomalém hrnci jak uvařit slepičí vývar slepice vývar slepičí polévka v pomalem hrnci domácí slepicí polévka recept na slepici vyvar jak uvařit slepici recept slepičí vývar vývar slepičí slepci vyvar sleoičí vývar
Suroviny: slepice, cibule, kurkuma, pepř celý, pepř čtyř barev, mrkev, celer, hrášek, petržel, libeček, petrželka
Silný slepičí vývar s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWP9
4 názory