Krémová chřestová sváteční polévka
Tato polévka vyžaduje delší a pracnější přípravu, odmění se nám ale za to skvělou chutí. Brambory a chřestové špalíčky zalité jemným chřestovým krémem podáváme posypané čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 947 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 46,95 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 149 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 42,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dnes budeme pracovat s bílým chřestem. Ideálně ihned po nákupu, i v případě, že chřest máme v plánu použít v jiný den, chřest ihned zpracujeme a připravíme k další úpravě.
Věděli jste, že Československo bylo kdysi chřestovou velmocí a chřest se vyvážel do celého světa? Byl oblíbenou pochoutkou i na císařském dvoře ve Vídni. Během totality jeho sláva upadala a získal neprávem reputaci buržoazní pochoutky. Důkazem slávy českého chřestu je i jeho název. Všechny evropské země vycházejí při jeho označení z řeckého slova asparagos. Chřest je původní staročeské slovo a písemné zmínky o něm pocházejí už z dob Karla IV.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 10 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 13 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 13 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vařit chřest. V kuchyni má pestré využití. Nebojte se ho
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Karamelový větrník na plech: Klasický zákusek s velkou vrstvou lahodného krému a nadýchané šlehačky v jednodušší verzi
Další recepty
Suroviny: chřest bíly, brambory, voda, smetana na vaření, víno bílé, máslo, mouka hladká, sůl, ořech muškátový, pažitka
Krémová chřestová sváteční polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkGqq
0 názorů