Pokročilé recepty krok za krokem: Poctivé knedlíky, domácí povidla i vlastní pečivo
Nedá se nic dělat - domácí rohlíček s vlastním džemem a třeba i máslem je zkrátka mnohem chutnější snídaně, než ta z kupovaných věcí. Při domácí výrobě máte jistotu, že sami sebe a své blízké neošidíte, navíc vám to umožňuje vařit a péct s perfektním přehledem o tom, co výsledná chuťovka skutečně obsahuje. Žádné náhražky, žádná chemie, jen to dobré. Ale připravit dokonalý knedlík, upéct perfektní domácí chléb nebo vyrobit marmeládu z úrody z vlastní zahrádky, to není jen tak. Může to být těžké nejen pro začínající kuchaře; ani zruční kuchtíci nejsou neomylní.
Platí ovšem, že všechno je jednou poprvé a žádný učený z nebe nespadl. Chcete-li se pustit do náročnějších receptů, dodržujte několik základních rad. Najděte si recept, který se vám líbí a vyhovuje vám svou formulací i z hladiska surovin. Ujistěte se, že máte vše potřebné a v dostatečném množství. V den přípravy receptu si na vyhraďte dostatek času, abyste se zbytečně nestresovali. Jednotlivé suroviny si důkladně odvažte či odměřte a připravte předem na pracovní plochu. Pak už stačí podle návodu vše patřičně smíchat. Dodržujte přesně, co stojí v receptu a kreativitu si nechte na další pokusy, kdy se už budete cítit jistější. Hlavně pamatujte, že chybami se člověk učí!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán
Tajemství štíhlé postavy princezny Kate: Malé porce, hodně syrové zeleniny a speciální zelený nápoj k snídani
Zemská jablka k nám dovezla Marie Terezie. Víte, proč se brambory mají vařit ve slupce?