Květáková polévka s kedlubnou
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme muškátovým oříškem a kmínem a podáváme posypanou cibulovou natí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 83,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 43,40 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2023 20:09
Bylo to takové improvizované vaření.V kuchyni se mi potkal skoro 1,5 kg květák(30,-kč/ks) s gigant kedlubnou
12. 10. 2023 12:21
12. 10. 2023 08:16
11. 10. 2023 21:25
11. 10. 2023 21:01
Tak musím dnes už podruhé litovat, že nemám a nebudu mít do soboty květák
Drahuško,díky za pěkný recept
11. 10. 2023 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 6 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 20 minutami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 25 minutami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 1 hodinou
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 2 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 3 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 4 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 6 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
Další recepty
Suroviny: květák, kedlubna, mrkev, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, kmín celý, sůl, voda, cibule lahůdková
Květáková polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZLG
6 názorů