Šumavské topinky
Recept ještě nebyl hodnocenKrajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Topinka nemusí být jen klasický suchý krajíc chleba. Zkuste si připravit speciální topinku, která je se salámem a sýrem. Recept není náročný na přípravu, výsledek je…
Podrobný návod na vaření vajec na měkko, na hniličku či natvrdo. Pro začátečníky pěkně popsané, jak dosáhnout úspěchu s důvtipným pomocníkem. Vařená vejce jsou součástí…
Chleba nakrájíme na krajice a překrojíme ještě na polovinu. Dáme je buď do topinkovače, nebo je smažíme na pánvi, to je na každém.Do misky si namačkáme oloupaný česnek,…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, které…
Tvrdý chleba namočíme do mléka tak, aby byl chleba ponořený, mléko do sebe vstřebá, přidáme vajíčka, nakrájíme uzeninu, přisypeme mouku, česnek, koření, cibuli nakrájíme…
Upečený a od kůrky okrájený chleba 2x podélně rozříznout. Jednu vrstvu natřít vaječnou pomazánkou druhou vrstvu ďábelskou. Složit na sebe a celý korpus potřít…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Lahodná obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka zachutná všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť. Je vynikající s mističkou opečených chlebových krutonů.
Očistěný celer nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a zalijeme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Na stejném struhadle nastrouháme i sýr, papriku nakrájíme na…
Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky…
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Tato velmi jednoduchá a levná polévka patří mezi českou klasiku. Výbornou chuť jí dodává spousta česneku a majoránka. Talíř horké česnečky posypané chlebovými krutony a…
Dalsi typ na detske pohostenie...napad pochadza z apetita Jablko ocistime a nastruhame na malej slzicke. Rybky bez oleja, jablko a cca 1 lyzicku majonezy (jogurtu)…
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme,…
Tousty pomažeme z jedné strany máslem, dáme na rozehřátou pánev pomazanou stranou dolů, poklademe plátky šunky, sýru, dáme dva plátky rajčete, přiklopíme druhou stranou…
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Takto upravené, doplněné směsí kuřecího masa a zeleniny,…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…
Cibulku si očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, 2-3 stroužky nakrájíme na plátky, zbylé dáme stranou. Brambory oloupeme, opepreme a nakrájíme na…
Humra očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody s plátky citrónu. Vaříme cca 5 - 8 minut dle velikosti. V kastrolku pomalu rozpouštíme máslo a po lžičkách…
Nakrájíme chleba na plátky, aby vyšly vždy dva krajíčky k sobě. Z jedné strany chleby osmažíme na sádle nebo na oleji. V hrníčku si rozkvedláme 2 vejce se špetkou soli.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Gruzínská omáčka satsivi z vlašských ořechů dodá kuřeti božskou chuť a vůni. Podávat se dá teplá i studená
Trochu líné bochánky: Upečte si na Štědrý den typické staročeské pečivo peciválky