Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Všechny suroviny připravíme a odvážíme předem, a necháme je na kuchyňské lince, aby měly před zpracováním pokojovou teplotu.Příprava kvásku: Do menší misky nebo sklenice…
1. Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče - nejlépe litinového - a zalejeme do tří čtvrtin mlékem. 2. Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny (mimo minerální vodu) a rozvaříme.Směs rozmixujeme a rozředíme vodou.Přidáme 7 l neperlivé…
I kynutý moučník k lze připravit o něco zdravější. Stačí použít plnohodnotnou mouku a nechat působit klasický kvásek. Hned bude mít hotový mazanec (nebo vánočka) kromě …
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Střídku z toustového chleba nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme smetanou a necháme chvilku vsáknout. Lososa rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou kůru…
1. V misce smícháme cca 8 polévkových lžic olivového oleje, šťávu a kůru z citronu, šťávu z jednoho pomeranče s lístečky tymiánu a najemno nasekaným česnekem. 2.…
Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme na hladké těsto. Necháme v chladu hodinu odpočinout.Pak vyválíme, vykrájíme tvary a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st…
Broskyne naozaj musíme ošúpať a pokrájame na veľmi malé kúsky. Ak by vás lákal mixér, zabudnite - nikdy nedosiahnete tú správnu konzistenciu. Na veľmi drobno pokrájame…
Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte 30 min bobtnat. Nabobtnanou pohanku vařte 5 min ve zbývající vodě a poté nechte pod pokličkou dojít. Mangold omyjte…
Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Ovocné saláty můžeme připravovat celoročně z dostupných druhů ovoce. Vyzkoušejte tento salát s vařeným sladkým a ochuceným nálevem, po vychlazení se jednotlivé porce…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně o Bílou sobotu, ale i mimo…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Cmunda po Kaplicku: Jihočeský bramborák s uzeným je voňavá, křupavá a šťavnatá dobrota, kterou připravíte za chvilku
Matcha je superčaj, který můžete pít i jíst. Vyrobte z něj zdravé lívance nebo skvělý koláč
6 skvělých tipů, jak využít obyčejnou cibuli: Dokonalá je v polévce, slaném koláči i v pomazánce