Játrové knedlíčky do polévky
Recept ještě nebyl hodnocenKdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,00 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 2,22 g |
–– mononenasycené | 1,63 g |
–– polynenasycené | 0,59 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 497 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným…
Čerstvá játra propereme ve vodě, odřežeme bílé žilky. Můžeme je nechat na větší kousky. Na pánev dáme trochu oleje, olej příliš nerozpalujeme. Přidáme kousky jater a na…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme česnek, pokrájený na jemno. Lehce osmahneme.Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče.…
Kuřecí játra očistíme a ponecháme celá. Cibuli rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra podusíme. Stačí tak 10 minutek, vyndáme na talíř a do…
Pokud patříte mezi fanoušky vnitřností, pak musíte vyzkoušet tento jednoduchý a rychlý recept na kuřecí játra na paprikách, slanině a cibulce. Ke smetanové omáčce se…
Kuřecí játra moc nekrájíme , stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným,…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněna smetanou a máslem, dozdobena plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuti. S…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli…
Kuřecí játra očistíme. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a naskládáme do zapékací misky.Okořeníme oblíbeným kořením, ale není to podmínkou (já nedala nic)…
Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.Potom přisypeme gulášové…
Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme bazalkou a tymiánem.Slaninu nakrájíme na drobno a přisypeme ke kuřeti.Podlijeme vodou a upečeme v troubě do zlatova. V průběhu pečení…
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Dobře propláchneme kuřecí játra, odstraníme blány, jen ty, které jsou viditelné. Jatýrka kvůli blanám a šlachám neprořezáváme, jsou tenké a jemné a při tepelné úpravě,…
V misce si smícháme sůl, pepř, sojovku, kari, kečup, hořčici, vodu a marinádu si zatím dáme stranou. Na pánvičce rozehřejeme sádlo, přidáme na půlměsíčky nakrájenou…
Bramboráčky a játrová směs je velmi známé a oblíbené spojení. Do křupava usmažené placky z brambor doplníme tradičně připravenými játry na cibulce, které zvýrazníme…
Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, na ní orestujeme kuřecí játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou.Promícháme a přidáme hořčici, opět důkladně…
Veku nakrájame na kocky, dáme do misy a necháme 2 hodiny voľne preschnúť. Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na drobno, orestujeme na oleji/masle a necháme úplne…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51