Marináda na kuřecí maso
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Lilek není chuťově příliš výrazný, a proto v této kombinaci zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je to skvělá kombinace a také výborná příležitost…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Kuřecí prsa v luxusní marinádě, která zabrání jejich vysušení. Připravíme si lahodnou kombinaci, která z fádního kuřecího masa učiní dokonalé jídlo jak na oběd, tak na…
Lákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Špagety jsou verzí z těstovin, které milují děti napříč celým světem. Pokud k nim připravíte rychlou snadnou a velmi chutnou rajčatovou omáčku, nejlépe z vyzrálých…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Očištěné plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem, oreganem a solí. Zakapeme lžící oleje, maso naskládáme na sebe, dáme do…
Gyros: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí. Necháme uležet několik hodin nebo přes noc. Poté nudličky zprudka opečeme na pánvi s olejem…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to…
Pomalý hrnec se stává součástí naší kuchyně, protože nám skutečně pomáhá a šetří čas. Je možné v něm připravovat i tzv. minutky. Maso ochucené oreganem a ajvarem…
Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené…
Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít…
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Jednoduchý a výborný oběd připravíme během chvilky na pánvi. Kuřecí maso, jemná chuť žampionů a křupavá aromatická jarní cibulka tvoří chutnou kombinaci. Jídlo podáváme…
Sušená rajčata se stávají oblíbenou součástí našich jídelníčků. Využijete je v teplé i studené kuchyni, ale pochutnat si na nich můžete i samostatně. Pokud takto…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
V hrci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Ve stejném hrci rozpálíme oliv. olej,…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut…
Sójový granulát nasypeme do 1,5 litru vývaru nebo vody s přídavkem soli a sušených bylinek. Za občasného promíchání 10 minut povaříme, poté scedíme a lehce vymačkáme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Redakce v akci: Pekli jsme jahodové indiánky pod vedením Josefa Maršálka. Máme recept a víme, jak správně připravit krém
Jídelníčky světových lídrů: Jak zhubla Angela Merkelová 10 kilo a proč tak miluje italskou kuchyni?
Grilování levou zadní: Zkuste to v americkém stylu a ochutnejte burgery z grilu