Bezinkový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenBezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při…
Květy bezu mírní teplotu a kašel. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se také perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných…
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Květy černého bezu nasbíráme v co nejčistším prostředí, abychom je nemuseli mýt a nepřišli tak o spoustu cenných látek. Po otrhání stačí květy nechat na chvíli rozložené…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Květy bezu opláchneme a necháme okapat. Následně dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a 3 litry vody. Krátce povaříme a necháme odstát 24 hodin.Vylouhované…
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Do vřící vody vhodíme krájenou mátu a kolečka citronu, přivedeme k varu a jen krátce povaříme. Zakryté necháme vychladnout do druhého dne.Po 24 h scedíme, bylinky…
Černý bez je v Česku velmi rozšířený. Jeho květy můžeme použít na přípravu sirupu, který kromě skvělé osvěžující chuti potěší i léčivými účinky. Může pomoci například…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Lipový květ je známý svými léčivými účinky při nemocích dýchacího ústrojí. Tak letos nezmeškejte jeho krátkou sezónu a uvařte z něj doma lahodný sirup. Příprava je velmi…
Přebytky sezónního ovoce můžeme snadno zpracovat při výrobě domácí marmelády. Vyzkoušejte skvělou kombinaci jahod a banánů. Marmeláda díky banánům dobře želíruje a…
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Květy černého bezu mají spoustu blahodárných účinků. Bez kvete zhruba v období od května do června, neotálejte a vydejte se natrhat květy, ze kterých můžete připravit…
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete…
Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si…
Sirupy, které připravíme na jaře z nasbíraných květů, zužitkujeme pak během zbytku roku. Na tento sirup budeme potřebovat hlavně květy černého bezu a také kousek zázvoru…
Med je doslova pokladem. V období, kdy kvete lípa, můžete vyzkoušet připravit lipový med, který má opravdu zajímavou vůni a chuť. Je plný zdravý prospěšných látek, která…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Semifinalista MasterChef Česko Pavel Berky: Lidi mají velkou chuť naučit se vařit. A třeba tyhle voňavé kuřecí špízy zvládne každý
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli
Salmonela v kuřatech pořád straší Česko. Inspekce stále v obchodech odhaluje další nakaženou drůbež