Jehněčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 543 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,40 g |
– nasycené | 2,44 g |
– nenasycené | 2,07 g |
–– mononenasycené | 1,89 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a sekaný špenát a…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak…
Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Mäso nakrájame na kocky, vložíme do pekáčika a zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno. Osolíme a okoreníme. Zakryjeme na kocky narezanými zemiakmi, štvrťkami paradajok…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Jehněčí maso bývá často opíjeným v naší kuchyni. Své místo má však na slavnostní velikonoční tabuli. Dušené jehněčí maso na česneku si zachová svojí křehkou a…
Jemné a zdravé jehněčí maso je opravdová pochoutka, jeho příprava navíc není složitá. Stačí ho zatáhnout na pánvi a poté podusit v troubě spolu s paprikou a bramborami.…
Vychutnejte si rustikální kouzlo tradičního zbojnického guláše. Tento bohatý a vydatný pokrm, plný šťavnatého masa, zelí, hub a voňavého koření, vás přenese do časů…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Očištěné a odblaněné maso opláchneme, osušíme a podle potřeby ostrým nožem upravíme do hezkého, kulatějšího tvaru. Uvnitř masa po celé jeho délce prořízneme několik…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku,…
Mäso nakrájame na rezance a na oleji cca 3 minúty restujeme.Pridáme na kolieska narezanú klobásu a na plátky nakrájaný cesnak a restujeme opäť cca 3-4 minúty.Podlejeme…
Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí.…
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je…
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami