7 častých chyb při výrobě čokoládových ozdob: Poradíme, jak se jich vyvarovat
Malování čokoládou na pečicí papír nemusí být žádné umění, ale přesto by ozdoby měly být hezky vypracované. Není kam spěchat, dekorace můžeme připravit i den předem a nechat je v lednici, aby byly tuhé.
Čokoládové dekorace se připravují naplněním cukrářského sáčku rozehřátou čokoládou a jejím malováním na pečicí papír, který je nepřilnavý a ozdoby jdou po ztuhnutí lehce sejmout. Nazmar nepřijdou ani čokoládové úlomky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou nejčastější chyby při vytváření ozdob
- Nepravidelné tvary ozdob napravíme tím, že si je předkreslíme přímo na papír.
- Pečicí papír nebo podložka musí být rovné, aby ozdoby hezky přilnuly.
- Horká čokoláda je tekutá, rozlévá se do stran. Necháme ji trochu zchladnout.
- Příliš hustou čokoládu rozehřejeme i se sáčkem v mikrovlnce.
- Otvor v sáčku je nutné ustřihnout malý, vždy se dá zvětšit.
- Příliš tenké linky čokolády se při sundávání z plechu lámou.
- Otiskům prstů se vyhneme, pokud budeme ozdoby podebírat nožem.
Všechny polámané nebo nepovedené ozdoby vrátíme zpět do misky k čokoládě, znovu rozehřejeme a použijeme jako základ polevy na řezy nebo zákusky, jak vidíte v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Komentáře